Spread the love


Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει η υπόθεση της πτώσης του ψεκαστικού αεροσκάφους σε βαλτώδη περιοχή του Σχινιά σήμερα το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα δύο από τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό -ο χειριστής και ένας φύλακας- να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Πέτρου Φιλίππου, η πτήση με το ελικόπτερο ξεκίνησε ως μία απλή βόλτα και τελικά κατέληξε σε δυστύχημα. Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν το ελικόπτερο -που ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια- τελείωσε τον αεροψεκασμό που γινόταν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά, ο χειριστής πήρε μαζί του σε αυτό δύο πολίτες, έναν φοιτητή και έναν φύλακα της περιοχής, για να πετάξουν πάνω από την περιοχή.

Ο φοιτητής, που σώθηκε, συμμετείχε σε εξάμηνο πρόγραμμα στην Περιφέρεια και κατά πληροφορίες ήταν εκείνος που ζήτησε τη βόλτα με το ελικόπτερο ώστε να δει πώς γίνεται η διαδικασία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ο φύλακας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει στο μοιραίο ελικόπτερο, το οποίο εκτιμάται ότι χτύπησε σε σύρματα και κατέπεσε.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 9:48 για πτώση ελικοπτέρου στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ανάμεσά τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Οταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους, ενώ ο φοιτητής κατάφερε να βγει από το ελικόπτερο με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο της πτώσης και είναι τραυματισμένος.



Spread the love