Spread the love


Σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το άγχος χιλιάδων μαθητών θα κρατήσει αρκετές ημέρες. Στο πέρασμα των ετών πάντως, υπήρξαν κάποιοι, οι οποίοι διαχρονικά ξεχώρισαν, για τις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες.

Στο μακρινό 1997, η ελληνική τηλεόραση έστηνε «καρτέρι» έξω από τα σχολεία για να βγει το θέμα. Οι δηλώσεις των μαθητών, αμέσως μόλις είχαν βγει από τις σχολικές αίθουσες.

Στον ελάχιστο χρόνο που είχαν μέχρι να πάνε σπίτι να διαβάσουν ξανά, προλάβαιναν κάποιοι από αυτούς να κάνουν και δηλώσεις.

Οπως ο πιο χαρακτηριστικός όλων των μαθητών την τελευταία 20ετία ήταν αυτός από τα Γιάννενα. Τόσο εκνευρισμένος όσο και αγχωμένος που τα έβαλε με τους καθηγητές για την επιλογή των θεμάτων.

Βέβαια σαν αυτόν υπήρξαν και οι ακριβώς αντίθετες περιπτώσεις. Των μαθητών που ούτε καν ασχολήθηκαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό.

Μέσα σε όλα φυσικά η κλασική Ελληνίδα μάνα. Αυτή που πάντα περίμενε καρτερικά έξω από το σχολείο και που φυσικά είχε καλύτερη άποψη για το τι έγραψε το παιδί της, από το ίδιο παιδί!



Spread the love