Spread the love


Στάχτη έγινε το σπίτι 75χρονου στη Φθιώτιδα o οποίος κατά το παρελθόν είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με ένα άγριο έγκλημα που είχε διαπράξει. Ωστόσο μόλις ένα πριν ο νόμος Παρασκευόπουλου του έδωσε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί.

Αγνωστοι και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έβαλαν φωτιά στο σπίτι 75χρονου δολοφόνου καταστρέφοντας το ολοσχερώς.

Ο 75χρονος τον οποίο γνωρίζουν όλοι στον νομό ως «Μητσάρας ο ψαράς», τον Αύγουστο του 2010 διέπραξε ένα βαρύ έγκλημα σε παραλιακό δρόμο στο «Καυκί», που βρίσκεται ανάμεσα στις Ράχες και το Αχλάδι. Ο τραγικός απολογισμός ήταν δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες. 

Μόλις πριν από ένα χρόνο ο 75χρονος κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016 με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, ενώ η γυναίκα του παραμένει στη φυλακή, καθώς είχε κατηγορηθεί για συνέργεια και καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη, ενώ να σημειωθεί πως στο σπίτι του στο Καυκί δεν μένει κανείς καθώς δίπλα ακριβώς διαμένουν συγγενείς των θυμάτων του.

Ο 75χρονος διαμένει στο χωριό Λευκάδα της δυτικής Φθιώτιδας, εκεί όπου έλκει την καταγωγή του. Ωστόσο τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οικία του στο Καυκί εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία με την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές. Ωστόσο, μερικές ώρες μόνο μετά το βράδυ της Πέμπτης το σπίτι τυλίχθηκε και πάλι στις φλόγες, ενώ αυτή τη φορά οι ζημιές ήταν ολοκληρωτικές.

Αμεσα στο σημείο κλήθηκε εκ νέου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ωστόσο δεν κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά με το εσωτερικό να έχει καεί πλέον ολοσχερώς.

Το χρονικό του φονικού

Ξημερώματα της 7ης Αυγούστου 2010, όταν ο 75χρονος σήμερα, είχε πάρει το παραγάδι και το πήγαινε στη βάρκα του. Φτάνοντας στην παραλία συναντά μια παρέα 10 περίπου ατόμων. Γείτονες, κουμπάροι και συγγενείς του, οι οποίοι μετά από το γλέντι που έκαναν για τη γιορτή της Σωτηρίας, κατέβηκαν δίπλα στην παραλία για δροσιά.

Ωστόσο, τίποτα δεν φάνταζε το μεγάλο κακό που θα ακολουθούσε. Κάποιος είπε μια κουβέντα. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει το μακελειό, που τελείωσε στις 8.15΄το πρωί.

Ο 68χρονος τότε, κρατούσε μαχαίρι ,επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν 52χρονο από τη παρέα. Στη συνέχεια ο δράστης επιστρέφει στο σπίτι του, που απέχει μόλις 70 μέτρα, παίρνει την καραμπίνα και επιστρέφει. Πυροβολεί τον 52χρονο, που είχε μαχαιρώσει, και μετά πυροβολεί ένα ζευγάρι από την παρέα.

Ο Κωνσταντίνος, πρώτος ξάδελφος του δράστη, και η γυναίκα του Σωτηρία που γιόρταζε, γείτονες, κουμπάροι και φίλοι του δράστη πέφτουν νεκροί. Ο άνδρας 59 ετών και η σύζυγός του 49 ετών, από τη Λαμία.

Παράλληλα πυροβολεί και τραυματίζει στο πρόσωπο μια 25χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού, που είχε πάθει σοκ και δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Οι πυροβολισμοί και οι φωνές έχουν σηκώσει από τα κρεβάτια τους τους λιγοστούς κατοίκους του οικισμού Καυκί, που βρίσκεται στην παραλία, μεταξύ Ράχεων και  Αχλαδίου.

Ο 68χρονος, μετά το φονικό, κατευθύνεται σε διπλανό σπίτι, σε κατάσταση κακή, με πρόθεση να σκοτώσει και πάλι. Οι γείτονες καταλαβαίνουν τι έχει γίνει και κλειδαμπαρώνονται στη σοφίτα. Ο δράστης με μανία προσπαθεί να σπάσει την πόρτα και το παράθυρο, ευτυχώς όμως δεν τα καταφέρνει.

Στη συνέχεια ο δράστης πηγαίνει στο σπίτι του και ταμπουρώνεται. Εν τω μεταξύ ο 52χρονος που μαχαίρωσε και πυροβόλησε, τραυματισμένος έχει καταφέρει να φτάσει σε άλλο σπίτι, όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και φτάνει η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έχουν ειδοποιηθεί. 

Ο δράστης πυροβολεί εναντίον τους και δεν αφήνει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ να πλησιάσουν τραυματίες και νεκρούς, γιατί έπρεπε να περάσουν από το στενό, που ήταν το σπίτι του, πριν φτάσουν στην παραλία.

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και φτάνουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μια ομάδα των ΕΚΑΜ από τη Λαμία. Ο δράστης με κάθε ευκαιρία πυροβολεί εναντίον τους.

Στο σπίτι βρίσκεται η γυναίκα του και το μόλις 3 μηνών εγγονάκι του. Ύστερα από διαπραγματεύσεις και παρακλήσεις, επιτρέπει στο γαμπρό του να μπει στο σπίτι και να πάρει το μωρό και την πεθερά του, προκειμένου να τους φυγαδεύσει. Παράλληλα το ΕΚΑΒ έχει πάει στην παραλία από άλλο δρόμο και έχει παραλάβει, μετά από πολύ ώρα, τραυματίες και νεκρούς.

Ξημερώματα και το σπίτι του 68χρονος είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς, ενώ έχει αποκλειστεί κάθε πρόσβαση προς τον οικισμό, και από το Αχλάδι και από τις Ράχες. Εχουν προστεθεί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έφτασαν επειγόντως από την Αθήνα.

Οι ώρες περνούν ο δράστης δεν παραδίνεται και πυροβολεί όποιον επιχειρεί να πλησιάσει, ακόμη και φίλους του, που προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο δράστης βγαίνει από το πίσω μέρος του σπιτιού και κατευθύνεται προς την παραλία. Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, τον καλούν να παραδοθεί και αυτός πυροβολεί προς το μέρος τους. Στη συνέχεια μη θέλοντας να αφήσουν το δράστη να πλησιάσει οπλισμένος άλλους κατοίκους του οικισμού, τον πυροβολούν και τον τραυματίζουν. 

Τέλος, διακομίζεται με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καταφέρνει να επιβιώσει και με το εξιτήριό του παίρνει το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love