Spread the love


Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή και με δικαίωμα έφεσης επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε νεαρό.

O καταδικασθείς, έκατσε στο εδώλιο μαζί με 14 ακόμη άτομα με την κατηγορία των διακεκριμένων φθορών ξένης περιουσίας, καθώς η ομάδα των κατηγορουμένων φιλοτέχνησε γκράφιτι σε πολλά σημεία της πόλης.

Ένοχοι κρίθηκαν ακόμα επτά νεαροί στους οποίους το δικαστήριο με την αιτιολογία ότι ήταν ανήλικοι τους απηύθυνε επίπληξη, ενώ οι υπόλοιποι επτά που κατηγορούντο απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών.

Εναντίον των 15 είχε υποβάλει μήνυση πολίτης, παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα γκράφιτι είχαν φιλοτεχνηθεί κατόπιν σχετικής άδειας σε χώρους που ανήκουν στο δήμο.

Ο κατήγορος υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε γκράφιτι και μουτζούρες και πολλά άλλα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τόσο το δημόσιο όσο και τους ιδιώτες με τα έξοδα αποκατάστασης. Ισχυρίστηκε δε ότι μέσα από τα συγκεκριμένα γκράφιτι που δημιουργήθηκαν έγινε προσπάθεια προσηλυτισμού, με παγανιστικά και παραθρησκευτικά σύμβολα!

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είχαν κάνει γκράφιτι μόνο στους χώρους όπου τους είχε δοθεί άδεια μετά από πρόσκληση φορέων και δεν είχαν βάψει ή γράψει πάνω σε άλλα κτίρια. Μάλιστα, δήλωσαν πως δεν θεωρούν τις μουτζούρες και τα συνθήματα τέχνη.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.



Spread the love