Spread the love


Η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές παραλίες που είναι ιδανικές για διακοπές με τα παιδιά σας. Ανάμεσά τους υπάρχουν 2 ελληνικές παραλίες.

Η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές παραλίες που είναι ιδανικές για διακοπές με τα παιδιά σας. Ανάμεσά τους υπάρχουν 2 ελληνικές παραλίες.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα:

1.Καραβοστάσι, Ελλάδα

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμοκαι καταγάλανα δροσερά νερά, που βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτό και την προτιμούν κυρίως ενήλικες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.

Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέ, φαγητό ή σνακ σε ταβέρνες και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα διάφορα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στη παραλία. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε για τη διασκέδαση σας στο νερό κανό, ποδήλατα θαλάσσης κ.τ.λ.

Τέλος, η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη και αναμφισβήτητα έχει πολύ χώρο για να παρκάρετε.

ελληνικές παραλίες
2.Λίνδος, Ρόδος, Ελλάδα

H Λίνδος είναι πόλη και αρχαιολογικός τόπος στο ακρωτήριο Κράνα των ανατολικών ακτών της Ρόδου, στα Δωδεκάνησα, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Λίνδο δημιουργήθηκε το ναυτικό δίκαιο. Η ιστορία του νησιού είναι συνυφασμένη με το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ναυτικό Δίκαιο, αφού η αδιαφιλονίκητη κυριαρχία της αρχαίας Ρόδου ως μεγάλης ναυτικής δύναμης, είχε ως αποτέλεσμα  την  δημιουργία του πρώτου καταγεγραμμένου κώδικα Ναυτικού Δικαίου,  γνωστή ως «Νόμος Ροδίων Ναυτικός». [1] Περιλαμβάνει διατάξεις που σχετίζονται με τα πληρώματα και τα καθήκοντά τους, με παραβιάσεις των κανόνων ναυσιπλοΐας και τις αντίστοιχες ποινές, με συμβάσεις μεταφοράς αγαθών, ναυτικά δάνεια, ασφάλιση πολύτιμων αντικειμένων κατά τη μεταφορά τους. Κυρίως, όμως, αναφέρεται σε θέματα ναυαγίου και αβαρίας, δηλαδή αποβολής φορτίου. [2]Στίγμα στον βράχο η τριήρις απέναντι από την κλίμακα προς την ακρόπολη.

Η πόλη της Λίνδου απέχει περίπου 55 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και οι παραλίες όπως και οι αρχαιότητές της, την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Πάνω από τη σύγχρονη πόλη δεσπόζει η αρχαία ακρόπολή της, μια φυσική οχυρωματική θέση που αξιοποιήθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, μετέπειτα από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιωαννίτες Ιππότες και τέλος, από τους Τούρκους.

 ελληνικές παραλίες

3.Praia de Barranco, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Η παραλία Barranco das Belharucas βρίσκεται στο δυτικό άκρο της παραλίας Falésia (η οποία εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα ανατολικά μέχρι τη Vilamoura) και χωρίζεται από τον Olhos de Água από βράχια που μπορεί να περικυκλωθούν κατά την άμπωτη. Το περίεργο του όνομα συμβαίνει λόγω του γκρεμού σε αυτό το σημείο, γνωστούς τοπικά ως το “barranco” (χαράδρα) το οποίο αναζητάει οι belharucas (ευρωπαίοι μέλισσες), ένα από τα είδη των πουλιών που φωλιάζουν εδώ. Δύσκολο να φτάσετε σε ένα χωματόδρομο, ή εναλλακτικά μέσω της απευθείας εισόδου για τους επισκέπτες στο Sheraton Pine Cliffs Hotel, αυτή η ήρεμη παραλία είναι καλά διατηρημένη και με ποικίλο φάσμα αθλητικών και υδάτινων δραστηριοτήτων.


4.Carvoeiro, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Το Carvoeiro ήταν ένα παραδοσιακό, μικρό ψαροχώρι που επιβίωσε στα αλιεύματα τόνου, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έγινε ένα απίστευτα δημοφιλές θέρετρο με τους επισκέπτες και έχει αναπτυχθεί για να συμβαδίζει.

Είναι μια αξίωση για φήμη, ιστορικά μιλώντας, ότι το 1554 μια ναυμαχία έλαβε χώρα από το ακρωτήριο Carvoeiro όταν ένας πορτογαλικός στόλος επιτέθηκε στον τουρκικό κορσάρο, το Xaramet, και κατέστρεψε το στόλο του.

Σήμερα, η μεγαλύτερη δραστηριότητα που πιθανόν να δείτε είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν την παραλία και οι ντόπιοι ψαράδες φέρνουν τα αλιεύματά τους!

Το Carvoeiro είναι πολύ δημοφιλές για οικογενειακές διακοπές καθώς υπάρχει μια τόσο μεγάλη επιλογή καταλυμάτων με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και έχει όλα τα πράγματα που πιθανόν να θέλετε σε μια αρκετά συμπαγή περιοχή γύρω από το κέντρο της πόλης. Πολλά από τα καταλύματα βρίσκονται σε νέες κατοικημένες περιοχές στα περίχωρα, καθώς οι εξελίξεις έχουν εξαπλωθεί, αλλά αυτό είναι όλο που κρατάει – αυτό δεν είναι μια περιοχή υψηλών ξενοδοχείων και πολυκατοικιών.

5.Llafranc, Κόστα Μπράβα, Ισπανία

Το Llafranc (Καταλανική προφορά: [ʎəfɾaŋ]) είναι μία από τις τρεις παράκτιες πόλεις που ανήκουν στον δήμο Palafrugell της επαρχίας Girona της Ισπανίας, ενώ οι άλλες δύο είναι η Calella de Palafrugell και η Tamariu. Είναι μέρος της Costa Brava, της παράκτιας περιοχής της βορειοανατολικής Καταλονίας, στο comarca του Baix Empordà.

Πολλοί εγχώριοι τουρίστες προέρχονται από κοντινή Βαρκελώνη, ενώ οι διεθνείς τουρίστες προέρχονται από πολλές χώρες, κυρίως από την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία και πρόσφατα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Llafranc βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από άλλες, παρόμοιες πόλεις, όπως η Calella de Palafrugell.

Το Hotel Llafranc δεσπόζει στον κύριο παραλιακό δρόμο και ήταν δημοφιλές στους καλλιτέχνες όπως ο Σαλβαδόρ Ντάλι και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Άγγλος συγγραφέας Tom Sharpe ήταν επίσης κάτοικος του Llafranc.

Το El Far είναι η πιο δημοφιλής κατοικία στο Llafranc, που βρίσκεται 1,5 χλμ βόρεια της παραλίας σε έναν απότομο λόφο με θέα στην παραλία και την πόλη. Το El Far διαθέτει φάρου, ξενοδοχείο και μεγάλη ανάπτυξη με κοινόχρηστη πισίνα.

 

6.Port d’Alcúdia, Μαγιόρκα, Ισπανία

Το Port d’Alcudia είναι ένα αστικό και τουριστικό θέρετρο στη Βορειοανατολική Μαγιόρκα. Γειτνιάζει με την πόλη Alcúdia και διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και τουριστικούς χώρους που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Το Port d’Alcudia διαθέτει μια μεγάλη παραλία που συνδέει την κοντινή παραλία Muro.

Το Port d’Alcúdia φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ευρώπης, το BelleVue Club. Με 8 πισίνες και 17 πολυκατοικίες το συγκρότημα βρίσκεται σε κήπους 150 στρεμμάτων. Το αδελφές ξενοδοχείο του BelleVue Lagomonte βρίσκεται επίσης στο Port d’Alcúdia.

7.Çıralı, Αττάλεια, Τουρκία

Το ıralı είναι γεωργικό χωριό στη νοτιοδυτική Τουρκία, στην περιοχή Kemer της επαρχίας Αντάλια. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα αρχαία ερείπια των μόνιμων αγωγών αερίου Ολύμπου και Χιμαιρά, που βρίσκονται στην αρχαία περιοχή Lycia της Ανατολίας.

Το Çıralı είναι ένα πολύ μικρό αγροτικό χωριό που βρίσκεται λίγο περισσότερο από μια ώρα με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά από την Αττάλεια. Έχει απομονωμένη παραλία 3,5χλμ. Τα αρχαία ερείπια του Ολύμπου βρίσκονται στο άκρο της ακτής. Μια μακρά πεζοπορία στα βουνά είναι απαραίτητη για να φτάσει στις φλόγες της Χιμαιρας.

8.Île d’Oléron, Γαλλία

Το νησί της Oléron (σε Saintonge Ilâte της Olerun) βρίσκεται στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού Νέα Aquitaine, στα ανοικτά των ακτών της Charente-Maritime, που αποτελεί τμήμα, 10 χλμ βόρεια της Gironde εκβολή. Με τα νησιά του Re, Aix, κυρία και Nola, είναι μέρος της Charentais Αρχιπελάγους? χωρίζεται από την χερσόνησο της Marennes Oléron Coureau τη βόρεια και τη χερσόνησο της Arvert από το υδατοφράκτες Maumusson νότια.

Μεγαλύτερη Μητροπολιτική Γαλλική νησί μετά την Κορσική, με 30 χιλιόμετρα μήκος και 8 χλμ στο πλατύτερο του, έχει μια superficie1 174 km2 και 21 000 κατοίκους permanents2.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, είναι πλέον μέρος της παλιάς επαρχίας Aunis, μερικές φορές της πρώην επαρχίας της Saintonge, σύμφωνα με τους πολλούς πολέμους, ιδιαίτερα κατά τη μεσαιωνική περίοδο.

Διοικητικά, το νησί του Oléron αντιστοιχεί στο δήμο της Oléron νησί, αφού το 2015. σημερινή πρωτεύουσα της είναι το Saint-Pierre-d’Oléron, κύριο εμπορικό κέντρο και η βιοτεχνία του νησιού. Ακόμη και υπό το παλαιό καθεστώς, είναι η πόλη του Château-d’Oléron, έδρα του εκπροσώπου και το σπίτι στη φρουρά του νησιού, το οποίο συμπληρώθηκε αυτή τη λειτουργία.

Από 19 του Μάρτη του 1966, το νησί συνδέεται με τη στεριά με μια οδική γέφυρα, 862 μ 2, η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα στη Γαλλία μετά από αυτό της νήσου Ré και παλαιότερη γέφυρα στη Γαλλία συνδέει την ηπειρωτική χώρα με ένα νησί.

Γιορτάζεται από τον Pierre Loti, είναι το παρατσούκλι «Oléron φως» λόγω του υψηλού ποσοστού της ηλιοφάνειας όλο το χρόνο.

9.Calabria, Ιταλία

H Καλαβρία (Στα Ιταλικά: Calabria) είναι περιφέρεια της Ιταλίας στα νότια της χώρας. Στο Βορρά συνορεύει με την περιφέρεια της Μπαζιλικάτα και στο νότο με τη Σικελία. Η περιοχή καλύπτει 15.080 km² και έχει πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων. Η πρωτεύουσα είναι το Καταντζάρο (Catanzaro).

Η Καλαβρία είναι μια μακριά και στενή χερσόνησος στα νότια της Ιταλίας. Νότια και δυτικά περιβάλλεται από το Ιόνιο Πέλαγος και την Τυρρηνική θάλασσα ενώ ανατολικά χωρίζεται από την υπόλοιπη Ιταλία από τον ορεινό όγκο του Μόντε Πολίνο[1]. Το 42% της περιοχής της Καλαβρίας, που αντιστοιχεί σε 15.080 km2, είναι ορεινό, το 49% ημιορεινό, ενώ οι πεδινές εκτάσεις καταλαμβάνουν μόνο το 9% του εδάφους της περιοχής. Είναι χωρισμένη από τη Σικελία από το στενό της Μεσσήνης, όπου το πιο στενό σημείο μεταξύ Κάπο Πελόρo στη Σικελία και την Πούντα Πέζο στην Καλαβρία είναι μόνο 3,2 χιλιόμετρα.

Μεγαλύτερες πόλεις είναι το Καταντζάρο, η Κοζέντσα, το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια, ο Κρότωνας , η Λόκρι , η Πάολα κι άλλες μικρότερες κωμοπόλεις.

10.Makarska Riviera, Κροατία

Η Makarska Riviera εκτείνεται για 60 χλμ. Μεταξύ των πόλεων Brela και Gradac με την κύρια πόλη να είναι, φυσικά, Makarska. Η Ριβιέρα είναι μία από τις πιο διάσημες τουριστικές τοποθεσίες στην ακτή της Κροατίας και είναι δημοφιλής στους επισκέπτες. Είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα με μια σειρά από αμμώδεις παραλίες (σπάνιες για την Κροατία!), Πεύκα, αφρώδη νερά και γαλήνιους κόλπους. Η περιοχή είναι γνωστή για το εντυπωσιακό βουνό Biokovo, το οποίο έχει θέα στην παράκτια περιοχή.

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικές παραλίες στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)



Spread the love