Spread the love


Στοιχεία για τη χλιδάτη ζωή που έκανε ο 53χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης για VIP που εξάρθρωσε την περασμένη εβδομάδα η Δίωξη Ναρκωτικών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

Σύμφωνα με αυτά, ο 53χρονος Αλβανός διατηρούσε χλιδάτο σπίτι στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, ενώ κυκλοφορούσε σε πολυτελή αυτοκίνητα και είχε ακριβά γούστα τα οποία, όπως έλεγε στον περίγυρό τους, τα υποστήριζε λόγω των οικονομικών δραστηριοτήτων του που σχετίζονται με το φυσικό αέριο.

Ο 53χρονος φέρεται ακόμα να διατηρούσε δεσμούς με τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα με την Κολομβία από όπου εισήγαγε την κοκαΐνη που έφτανε στην Ελλάδα με πιστοποιήητικό γνησιότητας (ένα «κουνελάκι» του Playboy, σήμα κατατεθέν των κολομβιανών καρτέλ). Στη συνέχεια ο 53χρονος πούλαγε την κοκαΐνη σε πολύ υψηλές τιμές σε ευκατάστατους χρήστες, κυρίως στην Αθήνα και στη Μύκονο. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης. Ο 53χρονος Αλβανός κατηγορείται ότι είναι ο χρηματοδότης του κυκλώματος και καθοδηγητής των υπόλοιπων μελών που διακινούσαν τα ναρκωτικά, ενώ συνεργός του είναι ο 61χρονος επιχειρηματίας από Τρίκαλα, και πρώην πρόεδρος ΠΑΕ, που κατηγορείται ότι αποθήκευε τα ναρκωτικά.

Για την υπόθεση έχουν γίνει συνολικά πέντε συλλήψεις σε Αττική και Καρδίτσα, με τις αρχές να σχηματίζουν δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ κατασχέθηκαν 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από 92.000 ευρώ, δύο πιστόλια και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού στα αυτοκίνητα των διακινητών.

Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι στις 14 Ιουνίου 2017 σε έλεγχο των αστυνομικών σε αυτοκίνητο μέλους της οργάνωσης στην Αθήνα εντοπίστηκαν κρύπτες με 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες. Οι συσκευασίες περιείχαν πεντακάθαρη κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Οι αρχές συνεχίζει τις έρευνες για των εντοπισμό και άλλων συνεργών, ενώ υπολογίζει ότι τα κέρδη του κυκλώματος είναι περίπου 800.000 ευρώ.



Spread the love