Spread the love


Δέματα με άχυρο τα οποία πήραν φωτιά κατά τη μεταφορά τους με αγροτικό μηχάνημα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον οδηγό του οχήματος, φέρεται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δάσος, κοντά στα μεταλλεία της Κίρκης Έβρου, σε απόσταση περίπου τριών χλμ. από το ομώνυμο χωριό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., την πυρκαγιά, η οποία αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο, αντελήφθη πυροφύλακας που ενημέρωσε την πυροσβεστική.

«Η πυρκαγιά τέθηκε πολύ σύντομα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση και πολύ μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου αλλά και Κομοτηνής. Στο σημείο επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και εννέα βοηθητικά, καθώς και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 ατόμων και 29 άτομα στα οχήματα, σύνολο 53 άτομα», αναφέρει ο πύραρχος κ. Καραγκούνης και υπογραμμίζει την «τεράστια» κινητοποίηση του Αρχηγείου όσον αφορά στις εναέριες δυνάμεις. «Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά πετούσαν στην περιοχή της Ξάνθης δύο Πετζετέλ της Χρυσούπολης τα οποία εκτρέψαμε άμεσα, ενώ το Αρχηγείο έστειλε δύο ακόμη Πετζετέλ από το ‘Ακτιο και δύο Καναντέρ από την Ελευσίνα», συμπληρώνει, διευκρινίζοντας πως «στην πορεία τα τέσσερα αεροσκάφη, τα δύο Καναντέρ και τα δύο Πετζετέλ του Ακτίου επεστράφησαν δεδομένου ότι οι επίγειες δυνάμεις έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά. Πολύ γρήγορα έκαναν εγκαταστάσεις, «έπιασαν» την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος με δρυς και κέδρους, αποτρέποντας την εξάπλωσή της προς το πευκοδάσος που ξεκινούσε λίγο πιο πάνω».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην άμεση ανταπόκριση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς ο οποίος μόλις ενημερώθηκε έστειλε άμεσα τρία μηχανήματα έργου, τα οποία όμως δεν χρειάστηκαν.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραβρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αλεξανδρούπολης και Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Κώστας Κούκουρας, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών ΑΜΘ, πύραρχος Γιώργος Ρούτσιας, ο διοικητής της 4ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Σπύρος Κούτρας και αξιωματικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love