Spread the love


Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή, από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και οι δράστες τηρούν πρωτόγνωρα σκληρή στάση, αρνούμενοι πεισματικά να υποχωρήσουν από τα περίπου 60 εκατ. ευρώ που απαιτούν ως λύτρα.

Η οικογένεια του επιχειρηματία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές τις οποίες επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», διαμηνύει με κάθε τρόπο στους απαγωγείς ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο ποσό που απαιτούν. «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά», είναι η φράση που είπαν στην εφημερίδα πρόσωπα που ασχολούνται με την υπόθεση.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περιουσία, όπως και πολλοί άλλοι επιφανείς Έλληνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βρουν τόσα πολλά χρήματα. Το ίδιο πρόβλημα θα είχαν στη θέση τους και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες. Έκαναν αγώνα για να συγκεντρώσουν μετρητά, δανείστηκαν από όπου μπορούσαν να δανειστούν αλλά το ποσό που συγκέντρωσαν δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το ζητηθέν. Ότι ήταν να κάνουν το έκαναν. Η απόσταση είναι τεράστια, είναι αδύνατο να καλυφθεί και δημιουργεί αδιέξοδο», ανέφερε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα, που σημειώνει ότι έχει γίνει αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «Πλαστικά Κρήτης.

Αξιωματικοί που έχουν χειριστεί απαγωγές στο παρελθόν χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρη την κατάσταση, καθώς οι δράστες δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο χρόνος και εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν από την αρχή προετοιμασμένοι να κρατήσουν τον επιχειρηματία για πολύ καιρό.

Οι επικοινωνίες του τελευταίου μήνα

Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΤ», έχουν υπάρξει επικοινωνίες μέσω sms με τους απαγωγείς. Σε αυτές, οι δράστες εμφανίζονται σκληροί και ανυποχώρητοι και χρησιμοποίησαν κινητά-«φαντάσματα».

Η οικογένεια Λεμπιδάκη φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η τελευταία φορά που οι απαγωγείς έδωσαν σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν πριν από ένα μήνα, στέλνοντας σε SMS την απάντηση σε προσωπική ερώτηση που έθεσε μέλος της οικογένειας, για κάτι που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι δράστες.

Πριν από αυτό, είχε δοθεί σημάδι ζωής στις 25 Απριλίου, με βίντεο στο οποίο ο όμηρος φαινόταν καλά στην υγεία του, χωρίς σημάδια βίας αλλά ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Τότε, το θύμα είχε κάνει αναφορά στην επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, ως δείγμα ότι το μήνυμά του ήταν «φρέσκο».

Στη συνέχεια πέρασαν περίπου 53 ημέρες χωρίς κανένα σημάδι ζωής, κάτι που ανάγκασε την οικογένεια να ανακοινώσει στα μέσα του Ιουνίου ότι σταματά τις διαπραγματεύσεις. Μία εβδομάδα αργότερα, οι απαγωγείς επανήλθαν με νέο SMS που έστειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον αδερφό του επιχειρηματία.

Αρμόδιες πηγές θεωρούν σίγουρο ότι ο Λεμπιδάκης είναι ζωντανός, σε κάποιο οίκημα στην Κρήτη.



Spread the love