Spread the love


Μια διαφορετική εικόνα των αστυνομικών είδαν σήμερα Αθηναίοι αλλά και τουρίστες.

Με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών – επισκεπτών της Αθήνας η οποία ξεκίνησε, με τίτλο «Stay safe in the city of Athens», οι ποδηλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών της για την ασφαλή διαμονή και περιήγηση όσων επισκέπτονται την πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί περιπολούν με ποδήλατα. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, «η δράση αυτή δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά και τα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα ασφαλής, που μπορούν να επισκέπτονται οι τουρίστες».

Σημειώνεται ότι με τη συνδρομή της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής εκδόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα για τους αλλοδαπούς τουρίστες, με χρηστικές πληροφορίες και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση στην πόλη, καθώς και κατευθύνσεις σε περίπτωση που χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η διανομή του θα συνεχιστεί από τους ποδηλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών και τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης.

Το «Stay safe in the city of Athens» είναι μία πρωτοβουλία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



Spread the love