Spread the love


Διανοούμενοι, καθηγητές, στελέχη της Αριστεράς και συνδικαλιστές αναμένεται να καταθέσουν εγγράφως ως μάρτυρες υπεράσπισης του Βασίλη Ντούμα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο των πέντε ημερών για να υποβάλλει τις έγγραφες εξηγήσεις και αντιρρήσεις του στο ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, οι ένστολοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως παρότι η εντολή πειθαρχικού ελέγχου του κ. Βασίλη Ντούμα προήλθε από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο προβληματισμός βαρύνει πλέον την φυσική ηγεσία για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου.

«Από εδώ και πέρα η ηγεσία θα μεταφέρει τον ‘χαρακτήρα’ της στην διαδικασία. Εγώ θα προσφύγω κατά της όποιας απόφασης και σε όποιο βαθμό χρειαστεί, ακόμη και σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, εκτός αν η υπόθεση πάει στο αρχείο», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, διώκει ένστολο συνδικαλιστή για την έκφραση γνώμης και την άσκηση κριτικής, διατάσσοντας ένορκη διοικητική εξέταση με το ερώτημα της αργίας με απόλυση.

Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καλούν τον κ. Τόσκα να δώσει εντολή για την παύση της πειθαρχικής έρευνας «όχι ως δείγμα μεγαλοψυχίας, αλλά ως αυτονόητη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών που πρεσβεύει ως υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ήταν υπέρ των συνδικαλιστικών ελευθεριών στα Σώματα Ασφαλείας και γενικότερα υπέρ του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού των εργαζομένων. Η ενδεχόμενη υπερβολή στις όποιες συμπεριφορές, δεν αποτελεί ουσιαστικό επιχείρημα για αντιδημοκρατικές αποφάσεις, αλλά σημείο αδυναμίας της εξουσίας, η οποία θα κριθεί στο τέλος της θητείας της για την αποτελεσματικότητά της στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το σώμα και τους συναδέλφους και όχι από τις διώξεις των συνδικαλιστών. Τέλος, δηλώνουμε ότι καμία πειθαρχική δίωξη δεν μας πτοεί και δεν πρόκειται να φιμώσει το δημόσιο λόγο μας, πολύ δε περισσότερο τη συνδικαλιστική μας δράση».



Spread the love