Spread the love


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 18 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην  27χρονη που σκότωσε την αντίζηλο της και εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, Θεοδώρα Πασπαλά.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και μάλιστα ομόφωνα.

Η πολιτική αγωγή  μετά την έκδοση της απόφασης υποστήριξε ότι αποδείχθηκαν όλα τα πραγματικά περιστατικά,  δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο έχει θύματα τα δυο παιδιά της θανούσας. «Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί».

Από τη πλευρά της η Έλλη Πασπαλά αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα».

Η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης, υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν απένειμε δικαιοσύνη, λέγοντας «είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή».



Spread the love