Spread the love


Συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, δηλώνοντας συντετριμμένοι, ζητούν δύο από τους δράστες της άγριας δολοφονίας, με μπουνιές και κλωτσιές του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, πριν μια εβδομάδα, στη Ζάκυνθο. 

Οι δύο 18χρονοι Σέρβοι, που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις» είπαν πως «ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε», ενώ ζητούν συγνώμη «από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαό, και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι». Και προσθέτουν: «Για μια δύο κλωτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού». 

«Εμπλακήκαμε σε μια συμπλοκή και καταλήξαμε στη φυλακή. Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το θύμα να διαφύγει. Όταν κλωτσήσαμε το θύμα, δεν σημαδέψαμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Τα χτυπήματα ήταν τυχαία. Ο,τι συνέβη ήταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι», λένε. 

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρεται η δική τους εκδοχή για τη δολοφονία. «Τις πρωινές ώρες στις 7/7/2017 διασκέδαζα με φίλους μου στον Λαγανά Ζακύνθου στο μπαρ με την ονομασία (…). Περί ώρα 03.15 π.μ βλέπω ξαφνικά προς την έξοδο του παραπάνω καταστήματος έναν θαμώνα ο οποίος είχε σκισμένο μέτωπο από το οποίο έτρεχε μεγάλη ποσότητα αίματος. Επίσης διέκρινα και θραύσματα από μπουκάλι μπίρας. Φοβήθηκα μην τυχόν συνέβη κάτι κακό σε κάποιον φίλο ή συνταξιδιώτη μου από το γκρούπ που ήρθαμε στην Ελλάδα και πήγα στην έξοδο του μπαρ και μετά στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Τότε είδα έναν άνδρα να τρέχει και πίσω του να τρέχει πλήθος ατόμων. Άκουσα φωνές να λένε: “αυτός είναι, σταματήστε τον. Θεώρησα ότι πρόκειται για τον δράστη που είχε τραυματίσει στο μέτωπο τον ανωτέρω θαμώνα του μπαρ. Με αποκλειστικό και μόνο σκοπό να μη διαφύγει και προκειμένου να τον σταματήσω, όταν τον πλησίασα, του κατέφερα δύο κλωτσιές στην περιοχή της μέσης και της πλάτης».

Οι Σέρβοι δράστες αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση λέγοντας ότι χτύπησαν τον Αμερικανό στη μέση και στην πλάτη άρα δεν είχαν συμμετοχή στα θανατηφόρα χτυπήματα και ζητούν πραγματογνωμοσύνη του βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου και έχει καταγράψει τη δολοφονία του 22χρονου από το Τέξας από ομάδα δέκα ατόμων προκειμένου να διευκρινισθεί ποιος κατέφερε τα μοιραία χτυπήματα στον Αμερικανό.

Συνολικά εννέα άτομα συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία από πρόθεση μετά τον καβγά που ξέσπασε για τη selfie που τράβηξε ο Μπακαρί Χέντερσον με μια σερβιτόρα στο κλαμπ Bar Code στο Λαγανά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρο Χρονόπουλο.

Έξι άτομα -ένας Έλληνας μπάρμαν, ένας Βρετανός σερβικής καταγωγής και άλλοι τέσσερις Σέρβοι- έχουν προφυλακιστεί, ενώ ο τελευταίος από τους εννέα υπόπτους αναμένεται να εμφανιστεί αύριο Κυριακή ενώπιον ανακριτή προτού ληφθεί η απόφαση για ενδεχόμενη προφυλάκισή του.

Εντωμεταξύ, δύο από τους Σέρβους οι οποίοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εγγύηση υποστηρίξαν  ότι οι δυο τους δεν μετείχαν στον έως θανάτου ξυλοδαρμό του άτυχου Αμερικανού. Ο ένας εξ’ αυτών, ο Νεναντ Γιοβάνοβιτς υποστήριξε μιλώντας στο σερβικό δίκτυο B92: «Είδα ένα μεγάλο χάος, πλήθος να σπρώχνεται και τίποτε άλλο. Νιώθω άσχημα που βρεθήκαμε εκεί».

Σερβικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δύο νεαροί που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση επέστρεψαν στα σπίτια τους στη νότια Σεβία.

Ο 22χρονος Γιοβάνοβιτς είπε στο Β92 ότι θέλει τώρα να συνεχίσει τη ζωή του: «Νιώθω άσχημα που βρεθήκαμε εκεί εξ’ αρχής… Λυπάμαι για τον νεαρό. Κανείς δεν αξίζει κάτι τέτοιο…»

Το τραγικό περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της προπερασμένης Παρασκευής. Ο Χέντερσον διασκέδαζε στο μπαρ όταν σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από μία σερβιτόρα να τραβήξουν μία selfie. Ένας 33χρονος Σέρβος ενοχλήθηκε και άρχισε να λογοφέρνει με τη σερβιτόρα, προτού χτυπήσει τον νεαρό Αμερικανό, ο οποίος πέταξε ένα μπουκάλι μπύρα σ’ ένα άλλο τραπέζι. Έτσι ξεκίνησε ο καυγάς που κατέληξε στον έως θανάτου ξυλοδαρμό του Χέντερσον.



Spread the love