Spread the love


Απολογείται σήμερα το πρωί απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων ο 85χρονος που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του, νομίζοντας πως πρόκειται για κλέφτη.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη εκτυλίχθηκε στο μικρό χωριό των Αγίων Θεοδώρων λίγα χιλιόμετρα από την Παλαιοχώρα. Εκεί ζούσε μόνος ο 85χρονος, καθώς είχε χάσει τη σύζυγό του, όμως αυτοσυντηρούταν και επιπλέον δεχόταν τη φροντίδα των δύο γιων του. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός κάτοικος του χωριού.

Όλα συνέβησαν ότι ο γιος του αποφάσισε να τον επισκεφτεί. Βλέποντας όμως ο 58χρονος ότι ο πατέρας του δεν του ανοίγει, αποφάσισε να μπει στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας. Τότε ο ηλικιωμένος σε μία λάθος στιγμή άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον του παιδιού του και το σκότωσε, ενώ στη συνέχεια ταμπουρώθηκε μέσα στο σπίτι και συνέχισε να πυροβολεί έως τις 3 το πρωί.

Για την υπόθεση κινητοποιήθηκε η αστυνομία η οποία περικύκλωσε το σπίτι, ενώ στο σημείο βρέθηκε και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο ηλικιωμένος βρισκόταν σε απόλυτη σύγχυση λέγοντας στους αστυνομικούς ότι κάποιοι τον είχαν περικυκλώσει και τον πυροβολούσαν, όμως φρόντισαν και για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Οι ασυνάρτητες κουβέντες και η κατάσταση της ψυχικής υγείας του 85χρουνου οδήγησαν τις ανακριτικές Αρχές να παραγγείλουν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος, ο οποίος πάσχει από άνοια και έχει και προβλήματα ακοής, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το αιματοβαμμένο σκηνικό της τραγωδίας

Την ίδια στιγμή οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός του ΚΡΗΤΗTV από το σπίτι του ηλικιωμένου μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία συγκλονίζουν.

Το αιματοβαμμένο σκηνικό και οι καταστροφές από τους εκατοντάδες πυροβολισμούς σε κάθε γωνιά του σπιτιού, στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο ηλικιωμένος μετά την πράξη του, μαρτυρούν το μέγεθος της τραγωδίας.

Το σπασμένο παράθυρο της κουζίνας από το οποίο επιχείρησε να μπει στο σπίτι ο άτυχος 58χρονος, μαρτυρά την αρχή της υπόθεσης που εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Με τον γιο να κείτεται νεκρός στην κουζίνα, ο τραγικός πατέρας που πυροβόλησε και σκότωσε το παιδί του, νομίζοντας ότι κάποιος κλέφτης μπήκε στο σπίτι του κι ότι ο ίδιος δέχεται πυρά, συνέχισε να πυροβολεί. Σε κάθε γωνιά υπάρχουν ίχνη από τις αμέτρητες σφαίρες. Η εικόνα θυμίζει συντρίμμια μετά από βομβαρδισμό.

Πηγή: neakriti.gr



Spread the love