Spread the love


Διαψεύδονται από αυτοδιοικητικούς και άλλους πολιτικούς παράγοντες του νησιού, δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία σεισμόπληκτοι της Βρίσας ζουν στους δρόμους.

Μάλιστα, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει, ότι «συνειδητά διακινούνται ψέματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής!». 
Όπως τονίζει ο κ. Πάλλης, «θεωρούμε υποχρέωσή μας να ζητήσουμε από την δικαιοσύνη να παρέμβει, έτσι ώστε να σταματήσουν επιτέλους αυτά τα φαινόμενα».
 
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, τονίζει πως κανένας σεισμόπληκτος του χωριού του δεν είναι άστεγος. 

Όπως λέει, οκτώ άτομα μένουν στην αυλή παρεκκλησιού, σε κτήμα της περιοχής. Και είναι αυτοί που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ τοπικών ιστοσελίδων και αυτό αναπαράχθηκε αδιασταύρωτα από Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας.

«Πρόκειται» λέει ο κ. Παράκοιλας, «για μια οικογένεια που συνειδητά επέλεξε να ζει εκεί, αφού θέλει να είναι κοντά σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες που έχει εκεί. 

Τους προτάθηκε να μεταφερθούν σε σπίτι στον Πολιχνίτο ή σε δωμάτια στο γηροκομείο της μονής Δαμανδρίου Πολιχνίτου, όμως το αρνήθηκαν λέγοντας πως θέλουν να είναι κοντά στα ζώα τους.

Πάντως, καθημερινά, από τις 12 Ιουλίου μέχρι σήμερα, εγώ ο ίδιος τους πηγαίνω κάθε μέρα φαγητό. Άρα, ούτε νηστικοί είναι, όπως γράφτηκε».

Τις φωτογραφίες και το θέμα δημοσίευσε το Lesvosnews.gr

Ο κ. Παράκοιλας με αντιπροσωπεία Βρισαγωτών, θα έχουν αύριο συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπρίτζη, προκειμένου να πάρουν διαβεβαιώσεις χρονοδιαγράμματος για τα βοηθήματα που δικαιούνται οι σεισμόπληκτοι, αλλά και για τη διαδικασία κατεδάφισης των κατεστραμμένων σπιτιών και φύλαξης των δομικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση του χωριού.
 
Δήλωση Γιώργου Πάλλη
 
Σε δήλωση που διένειμε στα τοπικά ΜΜΕ πριν λίγο ο κ. Γιώργος Πάλλης, βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως «από το Σάββατο το πρωί τοπικοί παραδημοσιογράφοι διακινούν σε τοπικές ιστοσελίδες, αλλά και κεντρικά ΜΜΕ, τις δήθεν πληροφορίες ότι οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας, ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν αφεθεί στην τύχη τους και διαμένουν άστεγοι στους δρόμους και τις στάνες».
 
Στη δήλωση του, ο κ. Πάλλης σημειώνει, πως «βρέθηκε στα Βατερά εχτές (σσ Κυριακή) το βράδυ. Συναντήθηκα τόσο με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, όσο και με κατοίκους της περιοχής. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανείς που να είναι άστεγος. Υπάρχουν κάποιες, πολύ λίγες, περιπτώσεις οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή που με δική τους επιλογή δεν στεγάζονται.
 
Μπορώ επίσης να σας διαβεβαιώσω, ότι αυτή η διασπορά των ψεύτικων ειδήσεων έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. Έχει επίσης φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση όλους εκείνους τους κατοίκους, τις συλλογικότητες, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής Βρίσας, Βατερών και Πολυχνίτου, που όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό.
Δεν λέει κανείς ότι δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα συντονισμού της όλης υπόθεσης, αλλά και καθυστερήσεις, όπως επίσης και μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι αυτά θα λυθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες». Και ο κ. Πάλλης καταλήγει ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
 
Ερώτηση Αθανασίου
 
Στον αντίποδα των παραπάνω δηλώσεων, ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, με ερώτηση του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπρίτζη και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, επαναλαμβάνει ότι «200 συμπολίτες μας, τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλα, έμειναν χωρίς τροφή και στέγη, κοιμούνται κυριολεκτικά σε δρόμους, πλατείες, ξωκλήσια, καλύβες και αυτοκίνητα».
 
Με την ερώτησή του, ο κ. Αθανασίου ζητά την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για την καταβολή των έκτακτων βοηθημάτων και του επιδόματος ενοικίου στους σεισμοπαθείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love