Spread the love


Τις ημέρες και τις ώρες που λειτουργούν οι λαϊκές αγορές προτιμούσαν να κάνουν «μπουκάρουν» σε σπίτια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης δύο αλλοδαποί 28 και 39 ετών, που συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες από τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης από τα μάσα Μαρτίου είχαν συστήσει συμμορία. Σκοπός ήταν η διάπραξη διαρρήξεων και  κλοπών από διαμερίσματα.

Χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένα εργαλεία και αντικλείδα και ο καθένας είχε επιφορτιστει με διαφορετικό ρόλο. Ο 28χρονος επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο και ο δεύτερος εισερχόταν σε οικοδομές.

Μάλιστα, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί, έμπαιναν στα σπίτια, σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία διεξάγονταν λαϊκές αγορές, ώστε να είναι πιο πιθανή η απουσία ενοίκων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του 39χρονου και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα που κατείχε ο 28χρονος και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και κοσμήματα, των οποίων οι κάτοχοι αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Spread the love