Spread the love


 Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα την περιοχή του Σκοπού λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι, χωρίς πάντως να έχουν κινδυνεύσει κατοικίες.

Όλο το βράδυ και κάτω από δύσκολες συνθήκες, 30 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, με 14 οχήματα και δύο υδροφόρες, έδιναν μάχη με τις φλόγες για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει κάψει 250 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Σκοπός, ενώ με το πρώτο φώς της ημέρας, δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, σε δύσβατα σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σκοπό, μίλησε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Σωμάτων Ιονίων Νήσων, αντιπύραρχος κ. Γεωργάκοπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η πυρκαγιά στη θέση Σκοπός, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με όλές τις δυνάμεις που είχαμε στο νησί και με τη συνδρομή εναέριων μέσων. Είμαστε σε γενική επιφυλακή στο νησί, από το πρωί γίνονται επιχειρήσεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς με κάθε μέσο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)/ Φωτογραφίες: imerazante.gr



Spread the love