Spread the love


Τον εραστή της υπέδειξε ως ηθικό της δολοφονίας η 27χρονη Νικολέτα Παπαϊωάννου, που έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο ως «φόνισσα του Κορωπίου».

Κατά την απολογία της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προσπάθησε εξηγήσει στο ακροατήριο τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες δολοφόνησε την 35χρονη Θεόδωρα Πασπαλά, σύζυγο του εραστή της, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών της.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 27χρονη έλεγε συνεχώς «δεν θυμάμαι, θόλωσα, τρελάθηκα», ενώ κάποια στιγμή άρχισε να φωνάζει και να επιτίθεται στον εραστή της.

Τότε, επενέβη ο πατέρας της, για να πει στην κατηγορουμένη κόρη του: «Γιατί δεν μου μιλούσες κορίτσι μου; Γιατί δεν με άκουγες; Γιατί δεν τον έδιωξες; Μας κατέστρεψε ο αλήτης».

Παρόντες στο ακροατήριο ήταν και οι συγγενείς της αδικοχαμένης 35χρονης, οι οποίοι φώναξαν: «Μπράβο, ωραίο θέατρο, να χειροκροτήσουμε τώρα; Τέλειωσε;».
 
Η κατηγορουμένη αρχικά είπε: «Δεν ξέρω πώς να αποκαλέσω αυτό τον άνθρωπο (σ.σ. τον 41χρονο εραστή της). Όσο ήμουν με αυτόν δεν έβλεπα τίποτα. Έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, έμειναν ορφανά δυο παιδιά. Κατάλαβα μέσα στη φυλακή τι έγινε. Πόσο ζώον ήμουν…».
 

Πρόεδρος: Πώς φτάσατε στο σημείο να πάτε στο σπίτι του θύματος; 

Κατηγορουμένη: Δεν είχα πάει στο σπίτι της. Είχα πάρει τηλέφωνο τον Γιάννη και μου είπε ότι δεν ήταν καλά, πως δεν είχε πληρωθεί. Για κακή μου τύχη πέρασα από το σπίτι της… Είχε βγει έξω από το σπίτι η θανούσα, γι’ αυτό με σταμάτησε. Με έβριζε, με έλεγε π… ότι είναι μαζί με τον Γιάννη, ότι κοιμούνται μαζί. Είπαμε κάποια λόγια, δεν τα θυμάμαι καλά. Μου λέει: “Έχεις και το παιδί μαζί σου; Το φέρνεις εδώ να το δουν και τα δικά μου παιδιά;”. Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν ο λόγος που μου μιλούσε έτσι… Και π…. να ήμουν, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η γυναίκα δεν ήθελε να δει ότι υπήρχαν δυο άλλα παιδιά». 

Στη συνέχεια η κατηγορουμένη υποστήριξε: «Βγήκα έξω από το αυτοκίνητό μου τρέχοντας. Η θανούσα είχε ανοίξει τη πόρτα του παιδιού, ήθελε να το χτυπήσει. Το τράβηξα από τα χέρια, με απειλούσε, μου έλεγε θα το σκοτώσει. Για κακή μου τύχη είχα μαζί μου το μαχαίρι, μαζί με άλλα ψώνια που είχα κάνει από το σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Το φόρεμα που φορούσα ήταν σκισμένο. Με τράβαγε και εκείνη την ώρα σκέφτηκα το μαχαίρι. Την έσπρωξα και της πήρα το παιδί και το έβαλα στο αυτοκίνητο. Μου τράβαγε τη μπλούζα. Τρελάθηκα, πήρα το μαχαίρι. Με τράβαγε από τη μπλούζα για να βγω. Εγώ είχα βάλει το παιδί μέσα… Πήρα το μαχαίρι, ήταν μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, κάτω από το κάθισμα». 

Το ξέσπασμα της κατηγορούμενης διέκοψε τη δίκη

Κάποια στιγμή η 27χρινη άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον εραστή της, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο.

«Γιατί δε μου μίλαγες; Γιατί δε με άκουγες, Νικολέτα; Μας διέλυσε ο αλήτης», της είπε ο πατέρας της.«Φύγε ρε αλήτη έξω, κατέστρεψες δυο οικογένειες, κάθαρμα», πρόσθεσε ο πατέρας απευθυνόμενος στον 41χρονο Γ. Θεοδωρή. 

Εισαγγελέας: Σας έχει απειλήσει ποτέ η θανούσα;
Κατηγορουμένη: Ναι, μου είχε πει «θα σας σκοτώσω τα μπάσταρδα»…
Εισαγγελέας: Αφού σας απειλούσε γιατί σταματήσατε;
Κατηγορουμένη: Εκείνη με σταμάτησε…
Εισαγγελέας: Η θανούσα βγήκε έξω για να σας σταματήσει;
Κατηγορουμένη: Δε μπορώ να ξέρω τι περίμενε. Μπορεί να περίμενε κάτι άλλο…
Εισαγγελέας: Πού να ξέρει ότι θα πάτε εσείς; Πώς σας περίμενε; 
Κατηγορουμένη: Δεν ξέρω….
Εισαγγελέας: Το παιδί δεν έπεσε πάνω σας να σας κρατήσει όταν το πήρατε πίσω; 
Κατηγορουμένη: Δεν θυμάμαι…

 «Στενοχωριέμαι πολύ γι’ αυτά τα παιδιά… Μακάρι να μπορούσα να έχω φέρει την μητέρα τους πίσω», είπε η 27χρονη κλείνοντας την απολογία της.
 
 



Spread the love