Spread the love


Απέρριψε το πενταμελές Εφετείο αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, βασικού εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Εnerga – Hellas Power , ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων. 

Οι συνήγοροι του επικαλέστηκαν στο δικαστήριο λόγους υγείας του επιχειρηματία, υποστηρίζοντας ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας και κατάθλιψη, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του.

Ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό: «Έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο», είπαν. 

Διαφορετική αντιμετώπιση είχε όμως η Μαρία Σκλαβάκη, επισης καταδικασθείσα για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσπασε το ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Υποστηρίζοντας την αίτηση της, η Σκλαβάκη ισχυρίστηκε  ότι η μητέρα της πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική ασθένεια και δεν υπάρχει άλλος να την φροντίσει πλην της ιδίας.

«Δεν αντέχουμε  την κατάστασή μας», υποστήριξε στο δικαστήριο αναφερόμενη στον εαυτό της και στο σύζυγό της Νικολοθανάση.

Να σημειωθεί πως και εκείνος έχει καταδικασθεί για το σκάνδαλο Energa σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, αλλά δεν είχε την ίσια τύχη με την σύζυγο του, αφού η αίτηση του απορρίφθηκε.

 

 

 

 



Spread the love