Spread the love


«Έχω επιτεθεί σε πάνω από 50 με 60 σε δυο χρόνια».. Υπό κράτηση θα παραμείνει ο Σάτυρος 29χρονος που συνελήφθη, στον Πειραιά κατηγορούμενος για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο Σάτυρος 29χρονος άντρας είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών καθώς αφού εντόπιζε όσες προχωρούσαν μόνες τους τις ακολουθούσε είτε πεζός είτε με μοτοσικλέτα μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών και έμπαινε μαζί τους σε ασανσέρ όπου με τη χρήση βίας ή απειλών προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι υποθέσεις σε βάρος νεαρών γυναικών, μία εκ των οποίων αφορά ανήλικη 15 ετών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων.

Χθες το μεσημέρι, ο 29χρονος πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά όπου τελικά και ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση έως ότου να διαπιστωθεί αν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που υποστηρίζει τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο κατηγορούμενος είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε από μικρή ηλικία λόγω της απώλειας του πατέρα του, ενώ είχε σταματήσει και τις επισκέψεις σε ψυχίατρο λόγω οικονομικών προβλημάτων όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον ANT1, ο ίδιος μιλώντας στους αστυνομικούς ομολόγησε ότι προχώρησε στις επιθέσεις λέγοντας τα εξής: «Όσον αφορά τις επιθέσεις στις κοπέλες τις αποδέχομαι όλες. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα, όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά. Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα – εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας».

Εκτός από την περιοχή του Πειραιά όμως, ο 29χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι έκανε τέτοιου είδους επιθέσεις και εναντίον γυναικών σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Καρέα και το Κουκάκι. Παράλληλα, σε ένδειξη μεταμέλειας ζήτησε συγγνώμη για τον φόβο που προκάλεσε στις κοπέλες στις οποίες επιτέθηκε

Με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο 29χρονος θα αποφασιστεί τελικά αν θα προφυλακιστεί ή θα οδηγηθεί σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην οικία του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την τέλεση των πράξεών του, δύο αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε, επίσης, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.



Spread the love