Spread the love


Εικόνες που σοκάρουν από το Γηροκομείο Αθηνών φέρνει στη δημοσιότητα η Espresso, αποκαλύπτοντας τις άθλιες συνθήκες στον χώρο όπου ζουν οι ηλικιωμένοι.

Με τις συνθήκες υγιεινής να είναι απαράδεκτες και τους ηλικιωμένους να είναι δεμένοι στα κρεβάτια του με την αιτιολογία ότι μπορούν να χτυπήσουν, οι εικόνες φανερώνουν πως η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γάτες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες πάνω στα τραπέζια όπου γευματίζουν οι τρόφιμοι, και μάλιστα… τρώνε από το πιάτο τους, ενώ δίπλα από τα κρεβάτια των ηλικιωμένων είναι πεταμένα σκουπίδια καθώς και αποφάγια ημερών που κανείς δεν καθαρίζει.

«Το φαγητό είναι άθλιο! Δεν έχουμε καμία περιποίηση. Έχουν να με κάνουν μπάνιο δύο μέρες. Δεν υπάρχει προσωπικό. Έρχονται για να μας δουν δέκα λεπτά και φεύγουν», αναφέρει ένας ηλικιωμένος, ενώ ένας άλλος συμπληρώνει «Ακόμη και όταν μας κάνουν μπάνιο, το κάνουν με το ζόρι».

Πολλοί δυσανασχετούν για την έλλειψη φροντίδας: «Δεν έχω φάει. Δεν είμαι καλά. Δεν ήρθε κανείς να μου φέρει ούτε φαγητό ούτε νερό. Ως πότε θα συνεχιστείς αυτή η κατάσταση;», αναρωτιούνται.

Πηγή: Espresso



Spread the love