Spread the love


Το τελευταίο μεγάλο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη, από νωρίς το πρωί, στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής.

Σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα δεν «πέφτει καρφίτσα», καθώς χιλιάδες εκδρομείς προσπαθούν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς.

Από τον Πειραιά σήμερα θα αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, από Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο θα αναχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας επτά πλοία.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Πειραιά

Από νωρίς το πρωί στον Πειραιά επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω του νέου κύματος εξόδου.

Όπως και την περασμένη Παρασκευή, οι δρόμοι που οδηγούν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι μπλοκαρισμένοι από χιλιάδες αυτοκίνητα και ταξιδιώτες που θέλουν να αναχωρήσουν για τις διακοπές τους προς κάποιο νησί είτε του Σαρωνικού είτε του Αιγαίου.

Την κατάσταση στους δρόμους του Πειραιά δυσχεραίνουν και τα έργα που γίνονται στο ύψος του Καραϊσκάκη και στην Γούναρη.

Έτσι, οι επιβάτες θα πρέπει να υπολογίσουν ότι θα βρουν αρκετή κίνηση στις οδικές αρτηρίες, ενώ το λιμενικό από την πλευρά του έχει ζητήσει από τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στο λιμάνι προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία.

Χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες, ενώ τέλος από το Λαύριο υπήρξαν έξι δρομολόγια με 1250 επιβάτες.

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Αύξηση η κίνηση και στα αεροδρόμια 
Σημαντικά αυξημένη είναι η κίνηση και στα αεροδρόμια. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αύξηση 9,8% παρουσίασε ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν στα αεροδρόμια το επτάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. 
Συγκεκριμένα, οι επιβάτες, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ξεπέρασαν τα 31 εκατομμύρια αυτό το επτάμηνο -ήτοι, είναι περισσότεροι κατά 2,8 εκατομμύρια, σε σχέση με πέρυσι.

Εκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ 
Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, όπου έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια.
Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 45.000 επιβατών.

Αυξημένη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου
Ομαλή είναι η κίνηση των οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου – Πατρών και Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Αν και από νωρίς το πρωί υπάρχει αυξημένη κίνηση, δεν δημιουργούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.
Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης, αλλά δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα. Ακόμη, αυξημένη κίνηση οχημάτων υπάρχει και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, με την κυκλοφορία όμως να διεξάγεται κανονικά.
Ταυτόχρονα, τόσο στους αυτοκινητόδρομους, όσο και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο, κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας, που επιτηρούν την κίνηση.



Spread the love