Spread the love


Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και τα προβλήματα στα εναέρια μέσα που είναι είναι διαθέσιμα για να σβήσουν οι φωτιές σε Καπανδρίτι, Ηλεία και Ζάκυνθος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 4 από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair που έχει στο στόλο της η Πολεμική Αεροπορία για τρία πολύ μεγάλα μέτωπα, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν οι δυνάμεις και για αρκετές ημέρες οι φλόγες να καίνε τα πάντα στο διάβα τους σε μια τεράστια καταστροφή.

Προσπάθεια να επισκευάσουν τις βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Canadair καταβάλλουν οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τρία Canadair που έχουν βλάβες και παραμένουν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν είναι έτοιμα και διαθέσιμα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα ήταν χθες μόνο 6 αεροσκάφη! Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στην Ζάκυνθο αλλά και στην Αμαλιάδα, συμμετείχαν χθες μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415. 



Spread the love