Spread the love


Σε προσωρινό «πάγωμα» προχώρησε το ΣτΕ στα έργα κατασκευής των 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών στην περιοχή Καφηρέα στην Κάρυστο.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας και 3 κάτοικοι της Καρύστου οι οποίοι στράφηκαν σε βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος και των αποφάσεων του που προβλέπουν την εγκατάσταση και λειτουργία 8 αιολικών πάρκων στην περιοχή. Συγκεκριμένα οι αποφάσεις που προσβλήθηκαν αφορούν τους περιβαλλοντικούς όρους των επίμαχων αιολικών πάρκων, προκειμένου να λειτουργήσουν.

Ο Σύλλογος, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι τα 8 αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο  Natura 2000 και χαρακτηρισμένη  ως τόπος Κοινοτικής σημασίας και ως ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.

Ο κ. Γράβαρης στην  προσωρινή διαταγή του αναφέρει: «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων».  



Spread the love