Spread the love


«Επιχείρηση» αποτελεί για κάποιους Κινέζους, όπως φαίνεται, η αλίευση αγγουριών της θάλασσσας, με το Λιμενικό να περνά χειροπέδες σε δύο Κινέζους που… επιδίδονταν στο σπορ. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tvstar.gr, οι Λιμενικοί του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αταλάντης συνέλαβαν τους δύο Κινέζους επί τω έργω, ενώ στην ακτή βρίσκονταν τέσσερις ακόμη ομοεθνείς τους, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας.

Παράλληλα, οι λιμενικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 100 ζωντανά ολοθούρια τα οποία έριξαν και πάλι στο νερό.

Σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία, ενώ έχει διαταχθεί και θα γίνει έρευνα και στα σπίτια τους στη Λιβαδειά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα στοιχεία σε βάρος τους.

Αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια υπόθεση που απασχολεί τις αρχές της Φθιώτιδας το τελευταίο διάστημα, με δράστες Κινέζους. Τα ολοθούρια είναι καλό δόλωμα, ενώ σε πολλές χώρες, όπως και στην Κίνα τα τρώνε και μάλιστα η αξία τους είναι πολύ μεγάλη.

Οπως λένε στο tvstar.gr άνθρωποι που γνωρίζουν οι δράστες θα μπορούσαν να τα πουλήσουν στο εξωτερικό μέχρι και 1000 Ευρώ το κιλό.

Εκτός από την δικογραφία, η λιμενική αρχή της Στυλίδας θα επιβάλλει στους συλληφθέντες χρηματικό πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.



Spread the love