Spread the love


Το τελευταίο μεγάλο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη, από νωρίς το πρωί, στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής.

Σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα δεν «πέφτει καρφίτσα», καθώς χιλιάδες εκδρομείς προσπαθούν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς.

Από τον Πειραιά σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, από Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο αναμένεται να αναχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας επτά πλοία.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Πειραιά

Από νωρίς το πρωί στον Πειραιά επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω του νέου κύματος εξόδου.

Όπως και την περασμένη Παρασκευή, οι δρόμοι που οδηγούν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι μπλοκαρισμένοι από χιλιάδες αυτοκίνητα και ταξιδιώτες που θέλουν να αναχωρήσουν για τις διακοπές τους προς κάποιο νησί είτε του Σαρωνικού είτε του Αιγαίου.

Την κατάσταση στους δρόμους του Πειραιά δυσχεραίνουν και τα έργα που γίνονται στο ύψος του Καραϊσκάκη και στην Γούναρη.

Έτσι, οι επιβάτες θα πρέπει να υπολογίσουν ότι θα βρουν αρκετή κίνηση στις οδικές αρτηρίες, ενώ το λιμενικό από την πλευρά του έχει ζητήσει από τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στο λιμάνι προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία.

Χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες, ενώ τέλος από το Λαύριο υπήρξαν έξι δρομολόγια με 1250 επιβάτες.

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.



Spread the love