Spread the love


Για την ανακούφιση των γονιών, που στα συνηθισμένα τους έξοδα έχουν να εντάξουν ακόμα ένα, αυτό της αγοράς σχολικών ειδών για τα παιδιά τους που θα πάνε σχολείο για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της κοινωνικής δομής «Γέφυρα» θα παράσχει ένα «Κουπόνι αγορών» (Voucher) σχολικών ειδών.

 

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εν λόγω δράση ότι «στις ημέρες μας πολλοί γονείς αναγκάζονται να κάνουν συμβιβασμούς, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και των δυσκολιών και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν γονέα να κάνει συμβιβασμούς στην εκπαίδευση των παιδιών του».

Αυτό, όπως είπε, η Περιφέρεια το έχει αντιληφθεί και έτσι προχώρησε στην παροχή του κουπονιού καθώς όπως τόνισε: «Είναι απαραίτητο, η πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον, να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Στόχος μας είναι να μην αισθάνεται κανένα παιδί αποκλεισμένο».

Η παροχή του κουπονιού για αγορά σχολικών ειδών γίνεται για πρώτη φορά στη Στερεά Ελλάδα, με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και είναι η συνέχιση των δράσεων που αναπτύσσει εδώ και δύο χρόνια η Περιφέρεια με την παροχή 4.000 προγευμάτων στα παιδιά του δημοτικού σχολείου στο πλαίσιο της κοινωνική δομής «Γέφυρα».

Το κουπόνι αγορών δικαιούνται οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη δημοτικού στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας. Το ύψος του κουπονιού είναι 60 ευρώ για κάθε παιδί.

Η Πρόσκληση για την ένταξη των εν δυνάμει ωφελουμένων στο πρόγραμμα λήγει στις 4/9/2017, ενώ η δράση θα ολοκληρωθεί έως 31/10/2017.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love