Spread the love


Με λαμπρότητα και κατάνυξη και παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ξεκίνησαν σήμερα στην Ζάκυνθο οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφίχθη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς.

Λίγο μετά ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Ζακύνθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη κάθοδός του στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθησαν η δοξολογία και η περιφορά, μέσα στο ναό, του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου και ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον ναό και τον περίβολο του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου το ανώτατο παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται αύριο Πέμπτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή Φωτό: imerazante.gr



Spread the love