Spread the love


Στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεωνιδάκη αναφέρεται με επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Πέντε μήνες μετά την ημέρα που γωστός επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής, ο Δήμαρχος Ηρακλείου μιλά ανοιχτά για έναν τέλειο έγκλημα, που δεν υπάρχει, θέτοντας τους απαγωγείς προ των ευθυνών τους.

«Για αυτό και κάθε επιπλέον μέρα που κρατείται, οι απαγωγείς βάζουν απέναντί τους ολόκληρο το Νησί.  Και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, το να προκαλείς τον δίκαιο θυμό των Κρητικών, δεν ήταν ποτέ μια σοφή επιλογή», λέει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρινός.

Αναλυτικά ο δήμαρχος αναφέρει τα παρακάτω:

«Πέντε και πλέον μήνες μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οικογένειά του εξακολουθεί να βασανίζεται από την αγωνία για το μέλλον του ανθρώπου της. Μια αγωνία αβάσταχτη, την οποία μπορούμε να συμμεριστούμε αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να  την απαλύνουμε.  Το καθημερινό τους δράμα είναι μια μοναχική βάσανος. Αν η δική μας συμπαράσταση τους βοηθάει σε οτιδήποτε, τους την προσφέρουμε αμέριστη.

Όλοι στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γνωρίζουμε τι άνθρωπος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Όλοι στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γνωρίζουμε την πολύπλευρη προσφορά της οικογένειάς του στον τόπο.  Για αυτό και κάθε επιπλέον μέρα που κρατείται, οι απαγωγείς βάζουν απέναντί τους ολόκληρο το Νησί.  Και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, το να προκαλείς τον δίκαιο θυμό των Κρητικών, δεν ήταν ποτέ μια σοφή επιλογή.  Η σοφή επιλογή για τους απαγωγείς είναι να συνειδητοποιήσουν τον παραλογισμό των απαιτήσεών τους και να προχωρήσουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωση του απαχθέντα. Ας πράξουν το σωστό, έστω και τώρα.

Αλλά για  όσο ακόμα αυτή η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη καλώ όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, της Κρήτης, της υπόλοιπης Ελλάδας να μοιραστούν με τις αρμόδιες αρχές και την παραμικρή πληροφορία που θα υποπέσει στην αντίληψή τους. Ακόμη κι αν την θεωρούν ασήμαντη.  Τα φαινομενικά ασήμαντα είναι συχνά τα πιο σημαντικά.

Τέλειο έγκλημα, άλλωστε,  δεν υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν παράνομες πράξεις. Και οι άνθρωποι πάντα κάνουν λάθη και αφήνουν ίχνη.  Ίσως, λοιπόν,  μια εκ πρώτης όψεως άσχετη παρατήρηση οδηγήσει την Αστυνομία στον σωστό συσχετισμό που με τη σειρά του θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών. 

Αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Ως Δήμαρχος Ηρακλείου σας καλώ όλους να βοηθήσουμε για να συμβεί γρήγορα. 

Με την ελπίδα ότι οι ίδιοι οι απαγωγείς θα αποφασίσουν ακόμη πιο γρήγορα,  να πράξουν το σωστό».



Spread the love