Spread the love


Εμεινε περίπου 24 ώρες στην Αθήνα και κατάφερε να εντυπωσιάσει με την κομψότητά της και την αδιαμφισβήτητη γαλλική φινέτσα της. Ο λόγος για την Μπριζίτ Μακρόν. 

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κατά την παραμονή της στη χώρα μας απέδειξε πώς το στιλ μάλλον είναι κάτι έμφυτο, ενώ επιβεβαίωσε το μύθο της κομψής Γαλλίδας που καταφέρνει να είναι σικάτη κάνοντας μίνιμαλ επιλογές που απλά της πηγαίνουν. Χωρίς υπερβολές, φλύαρα αξεσουάρ και ρούχα. 

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα δυνατά της σημεία η κυρία Μακρόν και δείχνοντας για μια ακομή φορά την τεράστια αδυναμία της στη Louis Vuitton, κάτι για το οποίο μάλιστα έχει επικριθεί, έκανε τρεις στιλάτες εμφανίσεις, κάθε μια αξίας… χιλιάδων ευρώ! 

Με ένα απλό ασπρόμαυρο σύνολο, δύο κλασάτα φορέματα, ένα μπλε και ένα γαλάζιο (το οποίο είχε ξαναφορέσει δύο χρόνια πριν), δύο ζευγάρια παπούτσια (μια 12ποντη μαύρη γόβα Louis Vuitton και μια μαύρη εσπαντρίγια) και ένα ασπρόμαυρο πιο κάζουαλ σύνολο (ένα μαύρο παντελόνι Louis Vuitton και μια μπλούζα του ίδιου οίκου), χωρίς βαρύ μακιγιάζ και ιδιαίτερες κομμώσεις κατάφερε να κάνει πραγματικά εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αν και μικρή η… γκαρνταρόμπα που έφερε στην Αθήνα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας η αξία της ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, σίγουρα πάνω από 15.000. Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη και το κόστος των εκπληκτικών κοσμημάτων που φορούσε με τα διαμάντια και τα δαχτυλίδι με το μεγάλο ζαφείρι τότε μάλλον το κόστος εκτοξεύεται! 

Το ασπρόμαυρο σύνολο των 7.865 δολαρίων

Η κυρία Μακρόν κατέβηκε από το αεροσκάφος που την μετέφερε από το Παρίσι στην Αθήνα, μαζί με τον σύζυγό της, φορώντας ένα ασπρόμαυρο σύνολο, ορισμό του μινιμαλισμού αλλά και της κομψότητας: Μαύρο παντελόνι Louis Vuitton, λευκή μπλούζα του ίδιου οίκου, 12ποντες γόβες επίσης Louis Vuitton και τσάντα, φυσικά LV. 

Με το ίδιο σύνολο πήγε φυσικά στην πλατεία Συντάγματος για να καταθέσει στεφάνι ο σύζυγός της, Πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ δεν άλλαξε ούτε κατά την επίσκεψή της στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Ακρόπολη και την Πνύκα, το βράδυ στην ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν.

Η μόνη αλλαγή που έκανε, αποδεικνύοντας ότι στο θέμα… στιλ παίζει ρόλο να φοράς και το κατάλληλο ρούχο-αξεσουάρ στην κατάλληλη περίσταση, είναι αυτή του παπουτσιού, κατά τη διαδρομή από το Σταύρος Νιάρχος ως την Ακρόπολη, όταν άλλαξε τη μαύρη 12ποντη γόβα με μια μαύρη εσπαντρίγια για να ανέβει στον Ιερό Βράχο. 

Με ένα γρήγορο υπολογισμό το κόστος της συγκεκριμένης εμφάνισης ανέρχεται σε 7.865 δολάρια δηλαδή 6.540 ευρώ και χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο μπορεί να κάνουν η εσπαντρίγια αλλά και η μπλούζα της.  

Η Μπριζίτ Μακρόν στο Προεδρικό: 

Στο Σταύρος Νιάρχος: 

Στην Ακρόπολη, με τις εσπαντρίγιες:

Στην Πνύκα: 

Το κόκκινο Louis Vuitton στη δεξίωση στο Προεδρικό!

Για τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο η Μπριζίτ Μακρόν επέλεξε ένα κλασάτο κατακόκκινο cape dress, μίντι, με διακριτικό άνοιγμα στην πλάτη. Με τη μικρή ενσωματωμένη κάπα, η οποία ήταν μια από τις τάσεις του προηγούμενου διαστήματος, με μια ακόμη γνωστή κυρία, την βασίλισσα της Ισπανίας, να την… τιμά κάποια στιγμή (είχε φορέσει ένα πράσινο μακρύ cape dress), η κυρία Μακρόν έδειξε ότι ξέρει να τονίζει τα δυνατά της σημεία και να κρύβει αυτά που δεν την κολακεύουν και ιδιαίτερα.

Οσο για το παπούτσι… Επέλεξε το ίδιο 12ποντο Louis Vuitton που φορούσε και το πρωί. Με το παπούτσι να κοστίζει στα περί τα 785 δολάρια και το φόρεμα στα 2.960 δολάρια και χωρίς να γνωρίζουμε το κόστος της εκπληκτικής μαύρας τσάντας που κρατούσε, με το μεγάλο κόσμημα στο κέντρο της, το κόστος του συγκεκριμένου λουκ ανέρχεται στα 3.845 δολάρια, δηλαδή 3.197 ευρώ!

Στο Προεδρικό: 

Η… ανακύκλωση του μπλε φορέματος 

Η κυρία Μακρόν για την πρωινή σημερινή της βόλτα στην Αθήνα, την επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά με την Βλασσία Παυλοπούλου, τη βόλτα στην Πλάκα μόνη της και εν συνεχεία τη μίνι δεξίωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την βόλτα έκπληξη σε Σύνταγμα-Ερμού (μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο) επέλεξε ένα φόρεμα που είχε ξαναφορέσε δυο χρόνια πριν, ένα μπλε σικάτο μίνι, φυσικά με την υπογραφή Louis Vuitton. Και δείχνοντας ότι και το να είσαι άνετη μετρά στο στιλ και στο χτίσιμο αυτού που λέμε «γαλλική φινέτσα» η κυρία Μακρόν φόρεσε εναλάξ και πάλι σήμερα τα δυο ζευγάρια παπούτσια που είχε φέρει μαζί της στην Αθήνα: Τις μαύρες εσπραντρίγιες με τις μαύρες 12ποντες Louis Vuitton.

Το πρωί για την Αρχαία Αγορά και την Πλάκα και την επέλεξε τις βολικές εσπαντρίγιες και στη συνέχει για τη δεξίωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο τις γόβες. Προφανώς λόγω του ότι η βόλτα με τον Γάλλο Πρόεδρο σε Σύνταγμα-Ερμού ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής και δεν μπορούσε να αλλάξει και πάλι παπούτσια, η κυρία Μακρόν θα πρέπει να δυσκολεύτηκε στην… κατάβασή της στον κεντρικότερο πεζόδρομο της Αθήνας!

Το κόστος του φορέματος δεν το γνωρίζουμε αλλά με βάση άλλα παρόμοια στην Louis Vuitton πρέπει να ανέρχεται ανάμεσα στα 1.500 με 3.000 δολάρια. Η γόβα όπως προείπαμε κοστίζει 875 δολάρια, ενώ η τσάντα 5.600 δολάρια. Το κόστος της συγκεκριμένης τελευταίας εμφάνισης της κυρίας Μακρόν ανέρχεται περίπου στα 8.475 δολάρια δηλαδή στα 7.050 ευρώ. 

Στην Αρχαία Αγορά: 

Στο Σύνταγμα και στην Ερμού: 

Το μπλε φόρεμα, το οποίο φορούσε η Μπριζίτ Μακρόν ξανά, δυο χρόνια πριν: 



Spread the love