Spread the love


Εμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα ήταν το μικρό δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ», το οποίο βυθίστηκε στον Σαρωνικό τα ξημερώματα της Κυριακής. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης από ιδιωτικά συνεργεία και πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο χθες, πρωινές ώρες, από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

Συγκεκριμένα, το πρωί αεροσκάφος του ΛΣ πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή του συμβάντος, όπου εντοπίστηκε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση κατά τόπους χρώματος καφέ από το σημείο της βύθισης προς τα βόρεια, μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Ψυτάλλειας.

Στο ναυάγιο πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών, ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα.

Στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους. Στην  συνέχεια ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε στον Σαρωνικό Κόλπο συνελήφθησαν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων. Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7. Στο σημείο που βυθίστηκε έχουν εντοπιστεί μικρές πετρελαιοκηλίδες.



Spread the love