Spread the love


Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία των μεταλλωρύχων που εργάζονται στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας και από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων,προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία της Eλληνικός Χρυσός.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν και να ασκήσουν πιέσεις καθώς σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές.

«Υπάρχει ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Χρειάζεται όμως χρόνος για να δούμε έμπρακτα και αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Πιστεύουμε πως θα βρεθεί η λύση πολύ σύντομα», δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τις θέσεις τους για αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές.



Spread the love