Spread the love


Μεγάλης έκτασης ήταν οι τελευταίες πυρκαγιές που έπληξαν τη δυτική Αχαΐα.

Δυστυχώς, ένα θύμα της τελευταίας καταστροφικής πυρκαγιάς ήταν και ένα συγκεκριμένο πουλί, που αποτελεί σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση και δεν κατάφεραν να διασώσουν.

Το πουλί εντόπισε ένας πολίτης στην περιοχή μεταξύ Πετροχωρίου και Βυθούλκας ο οποίος θέλησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο δεν πρόλαβε να το σώσει.

«Μακάρι να μπορούσαμε να το σώσουμε. Ήταν πολύ εντυπωσιακό! Το άνοιγμα των φτερών του έφτανε το 1 μέτρο. Ήταν φοβερό, δεν είχα ξαναδεί από τόσο κοντά κάτι παρόμοιο… Κρίμα. Πολλά ζώα βρέθηκαν καμένα στην περιοχή μας…σε πιάνει η καρδιά σου», σημείωσε η κόρη του επιχειρηματία που το εντόπισε.

Πρόκειται για το σπάνιο είδος BUBO BUBO. Ένα είδος υπό εξαφάνιση στη Γαλλία, ενώ εδώ στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μικρός αριθμός.

Ο Ευρασιατικός Μπούφος, ή κοινώς Μπούφος είναι ένα πολύ μεγάλο γλαυκόμορφο, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Συναντάται σε όλη την Ευρασία, εκτός από την νότια Ασία, τη βόρεια Σιβηρία και τμήματα της κεντρικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας. Επίσης αποτελεί και το μοναδικό είδος της Ευρώπης του γένους Bubo εκτός από την Χιονόγλαυκα (B. scandiacus).

Το είδος περιλαμβάνει 14 υποείδη. Στην Ελλάδα απαντά το υποείδος B. b. bubo. Ο ευρασιατικός μπούφος είναι η μεγαλύτερη γλαύκα. Με μέγεθος λίγο μικρότερο από Χρυσαετού (Aquila chrysaetos), έχει μήκος 59-73 εκ., άνοιγμα φτερών 138-170 εκ. και βάρος μέχρι 4,6 κιλά, λίγο ελαφρύτερος από τον Γιγάντιο χουχουριστή (Strix nebulosa)[3]. Έχει γεροδεμένη κατασκευή, πυκνό φτέρωμα και μεγάλο κεφάλι.

Πηγή πληροφοριών & βίντεο: tempo24



Spread the love