Spread the love


Συνεχίζεται ο καθαρισμός ρεμάτων από υλικά και σκουπίδια στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για την αποφυγή και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων αλλά και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη διανοιχτεί κρίσιμα τμήματα ρεμάτων στους δήμους Κηφισιάς, Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Μεταμόρφωσης ενώ την Τρίτη ακολούθησε ο καθαρισμός δύο σημείων του ρέματος Χαλανδρίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου και του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου.

Με την ευκαιρία, ο κ. Καραμέρος υπογράμμισε ότι στόχος αυτών των δράσεων είναι «η προστασία ανθρώπων και περιουσιών, πάντα με σεβασμό στη χλωρίδα και στην πανίδα που αποτελούν πλούσιο οικοσύστημα». 

Πρόσθεσε δε ότι σε συνεργασία με τους δημάρχους, οι εργασίες θα συνεχιστούν και ότι ταυτόχρονα, «χρηματοδοτούμε ώριμα και αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των πόλεων». 

Αυτή μάλιστα την περίοδο, εκτελούνται τρία αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι (Ψαλίδι, Νέα Λέσβος και Στούντιο Α), δύο στα Βριλήσσια και από ένα σε Αγία Παρασκευή και Κηφισιά, ενώ στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανάθεσης μίας ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρική παρέμβαση στη Νέα Ιωνία».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, οι δήμοι έχουν ενημερωθεί για τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως η συντήρηση και ο καθαρισμός του δικτύου και των φρεατίων όμβριων υδάτων, καθώς και η λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love