Spread the love


Μία ακόμη επίθεση σε βάρος της προέδρου του συμβολαιογραφικού Θεσσαλονίκης με συνθήματα και αφίσες αλλά και με φραστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κόρης της, επίσης συμβολαιογράφου, προκαλεί την αντίδραση του κλάδου, καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας σε βάρος τους, με αφορμή τους πλειστηριασμούς.

Ο σύλλογος των συμβολαιογράφων κάνει λόγο για συνεχή προσπάθεια εκφοβισμού τους, προκειμένου να μην αποδίδεται αστική, όπως λένε, δικαιοσύνη με το κράτος να παραμένει απλός θεατής.

 «Καταδικάζουμε την συνεχώς εντεινόμενη ψυχολογική βία, που ασκείται κατά των συμβολαιογράφων είτε στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων, όπου επιχειρούνται να διενεργηθούν πλειστηριασμοί, είτε και εκτός αυτών….Η Πολιτεία δια των αρμοδίων Οργάνων της υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους συνεχίζει να επιτρέπει με την στάση της τις παραπάνω ενέργειες. Καλούμε την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια στο τεράστιο  οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, που είναι οι πλειστηριασμοί.
Είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίσουν ποιες κατηγορίες οφειλετών πρέπει να τύχουν προστασίας και με ποιες προϋποθέσεις από την έκθεση των ακινήτων τους σε πλειστηριασμό.
Είναι επίσης αρμόδιοι να εξηγήσουν στην κοινωνία ότι οι πλειστηριασμοί είναι το τελικό στάδιο απονομής της αστικής δικαιοσύνης, όταν δεν υπάρχει αυτόβουλη συμμόρφωση των αντιδίκων προς τις δικαστικές αποφάσεις.
Είναι ακόμη αρμόδιοι να εξηγήσουν ότι οι συμβολαιογράφοι έχουν ορισθεί από το Νόμο υπεύθυνοι για την διενέργεια των πλειστηριασμών, προκειμένου να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας.
Είναι τέλος αρμόδιοι να εξηγήσουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν γίνονται επειδή υπάρχουν οι συμβολαιογράφοι ή επειδή το επιθυμούν οι συμβολαιογράφοι, αλλά επειδή εκδόθηκε κάποια δικαστική απόφαση, που επιδικάζει την χρηματική οφειλή του οφειλέτη προς τον δανειστή, επειδή ο δανειστής διά του νομικού πληρεξουσίου του έχει δώσει στο εκτελεστικό Όργανο  την εντολή προς εκτέλεση και επειδή έχει προηγηθεί η διαδικασία της κατάσχεσης και ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί είτε με την εγγύηση της παρουσίας του συμβολαιογράφου, είτε ενδεχομένως και χωρίς αυτήν με ό,τι αυτό συνεπάγεται».



Spread the love