Spread the love


Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καπράνου για το αδίκημα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το δομημένο ομόλογο του ταμείου, ύψους 130.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την διαδικασία, η δωροδοκία τελέστηκε το 2006 όταν το αδίκημα τιμωρείτο σε βαθμό πλημμελήματος και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι όχι για κακούργημα-όπως έχει εισαχθεί η κατηγορία- αλλά για πλημμέλημα. Ως προς το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Δ. Καπράνου και του Ν. Δεσποτόπουλου μόνο μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας. Για τους υπόλοιπους 8 κατηγορουμένους, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή τους, καθώς η πραγματογνωμοσύνη δεν έδειξε ζημία για το ΤΣΠΕΑΘ.

Ο Δημήτρης Καπράνος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά τον εντοπισμό ποσών ύψους περίπου 1,9 εκ. ευρώ που πέρασαν από τους λογαριασμούς του στο εξωτερικό, λίγες μόλις ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το Ταμείο. Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι αυτά τα χρήματα ήταν προιόν πώλησης περιουσιακών του στοιχείων.



Spread the love