Spread the love


Δραματικό τέλος είχε η αναζήτηση των επιβαινόντων μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους, τύπου CT2K, το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κερασιές Κομοτηνής. 

Η πυροσβεστική ανέσυρε το ζευγάρι αρκετές ώρες αφότου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Οι σοροί των άτυχων Ουκρανών μεταφέρονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Νωρίτερα, ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ότι το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιαίτερα απόκρημνο. 

Η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δυσκόλεψαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων. 

Το χρονικό της εξαφάνισης 

Το μικρό αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα στις 12:37 από την Αλεξανδρούπολη με δύο άτομα πλήρωμα και προορισμό τη Ρουμανία. 

Μαζί του απογειώθηκε και ένα δεύτερο μικρό αεροσκάφος, ίδιου τύπου. Το μεσημέρι, όταν προσγειώθηκε, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης. 



Spread the love