Spread the love


Τις τεράστιες καταστροφές σε κινητές και ακίνητες περιουσίες αντίκρισαν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης το πρωί της Τρίτης, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που προκάλεσε ζημιές, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

 

Τα σχολεία σήμερα Τρίτη παραμένουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου, ενώ οι τοπικές Αρχές επεσήμαναν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλο το μέγεθος της καταστροφής που το δημαρχείο καταστράφηκε, ενώ ο μετρητής του τοπικού μετεωρολογικού σταθμού χάλασε στις 02:39 τα ξημερώματα, δείχνοντας τα 313 χιλιοστά βροχής,

Τα συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει από χθες τις αποκαταστάσεις έτσι ώστε μέσα στην ημέρα να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα και οι μετακινήσεις να γίνουν χωρίς εμπόδια.

Οι φωτογραφίες με το φως της ημέρας αποδεικνύουν τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη το νησί. Αυτοκίνητα «χωμένα» μέσα στο χώμα, πεζοδρόμια γεμάτα λάσπη σε σημείο να μη φαίνεται η άσφαλτος, κατηφορικοί δρόμοι γεμάτοι νερό και σκαλιά πλημμυρισμένα.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, η έντονη βροχόπτωση είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά χθες το βράδυ, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο δηλαδή βρέχει περίπου στη Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη.

Το νησί χθες το βράδυ είχε «κοπεί» στα δύο, ενώ έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας.

Ήδη οι ζημιές και τα προβλήματα είναι πολλά, αφού έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας και σπίτια στη Χώρα, ενώ παρασυρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ. στον δρόμο Καμαριώτισσας-Χώρας.

Φωτογραφίες: e-evros.gr

Bίντεο: Roula Konsalaki



Spread the love