Spread the love


Απεργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό κήρυξε για αύριο Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ), αντιστεκόμενο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Αν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στη μετάβαση στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σημειώνουν ότι με την άμεση κατάργηση της χάρτινης μηνιαίας κάρτας στις αρχές Οκτωβρίου και την αντικατάσταση της από «έξυπνη» κάρτα μέσα σε έναν μήνα έχει δημιουργηθεί χάος.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για το ίδιο σωματείο που στις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε «αναστολή» έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα εκδοτήρια του παλαιού ΗΣΑΠ.

«Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλλειμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας.



Spread the love