Spread the love


Έχετε δει ξανά μικρό ανεμοστρόβιλο να στροβιλίζεται σε πισίνα; Κι όμως στην Ρόδο συνέβη!

Τα πολλά μποφόρ στο νησί είχαν ως αποτέλεσμα να σηκώσουν τους λουόμενους από τις θέσεις τους, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά οι ομπρέλες πετούσαν στον αέρα, τα κλαδιά των δέντρων κουνιούνταν σαν δαιμονισμένα και ένας ανεμοστρόβιλος «έκοβε βόλτες» στην  πισίνα.

Το συμβάν κατέγραψε ο 36χρονος Ίαν Χέντερσον από την Κορνουάλη, ο οποίος ήταν σε διακοπές με τους φίλους του.

«Απλά καθόμουν και απολάμβανα τον ήλιο, όταν είδα τι γινόταν στην πισίνα. Αρχικά σκέφτηκα ήταν κάποια πατέντα με αέρα του ξενοδοχείου» είπε στη βρετανική εφημερίδα Sun και πρόσθεσε: «Ξαφνικά άρχισε να φυσά αέρας στην πλευρά της πισίνας και μια μεγάλη ομπρέλα άρχισε να πετάει. Υπήρχαν λίγοι άνθρωποι στην πισίνα, ενώ πολλοί χαλάρωναν γύρω από αυτήν».

Στη συνέχεια όμως το σκηνικό άλλαξε, όπως είπε ο Χέντερσον. «Όλοι σοκαριστήκαμε. Σηκωθήκαμε όρθιοι και προσπαθήσαμε να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή. Δύο από τις μεγάλες ομπρέλες σηκώθηκαν στον αέρα και πέταξαν πέρα. Όλοι έτρεξαν για να βρουν κάποιο καταφύγιο. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν όλα φύγει».

Πάντως, όλοι στο ξενοδοχείο ήταν ασφαλής, αλλά και συγκλονισμένοι για όσα είδαν. «Όλοι έλεγαν ότι υπήρχε ένας μίνι ανεμοστρόβιλος» σημείωσε ο Άγγλος τουρίστας και «πιστεύω ότι αυτό ήταν, επειδή οι ανεμοστρόβιλοι προκαλούνται από ένα συνδυασμό ζεστού και κρύου αέρα».

Παρ΄όλο που ο δυνατός αέρας που προκάλεσε μίνι ανεμοστρόβιλο κράτησε περίπου 10 λεπτά, το βίντεο κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου.



Spread the love