Spread the love


Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον δέκα, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, δέκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο. 

Στις 15:40 σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους 14 καθώς μια ακόμη γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στο Θριάσιο. Από τους 10 νεκρούς οι επτά είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες.

Μια ώρα πριν, στο «Θριάσιο» είχε μεταφερθεί  νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ενώ η πυροσβεστική ενημέρωνε για δυο ακόμη νεκρούς: «Νεκρός άνδρας #εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και νεκρή γυναίκα από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής».

Εντωμεταξύ, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.  Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:15, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε ο τέταρτος νεκρός σε αύλειο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ Π.Ε.Ο. Μάνδρας – Θηβών. Προηγουμένως είχε εντοπιστεί τρίτο άτομο νεκρό σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας άνω των 80 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος.

Από τους 10 νεκρούς δύο έχουν βρεθεί στη θάλασσα, τρεις στα σπίτια τους, τρεις σε αυλές και ένα ακόμη άτομο στην εθνική οδό. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται  μια γυναίκα 82 ετών και πέντε άνδρες ηλικίας (κατά προσέγγιση) 35, 45, 50, 60 και 70 ετών.

10 τραυματίες, η μια γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση

Την ίδια ώρα δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα, κατάγματα κ.λπ. και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Μία γυναίκα έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, άλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Δείτε ακόμα:

Drone καταγράφει τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο Θριάσιο Πεδίο

Η πολιτική ηγεσία για τις καταστροφές και τους νεκρούς στην Μάνδρα

Φόβοι για τουλάχιστον επτά νεκρούς από την θεομηνία στη Μάνδρα Αττικής

 

 

 

 



Spread the love