Spread the love


Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, έχει τους δικούς συμβολισμούς, τη δική του μεγάλη αξία. Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν κατάθεση ψυχής τρέχοντας. Αγωνίστηκαν για κάποιο σκοπό, θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα.

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η συμμετοχή στον αυθεντικό Μαραθώνιο. Πλήθος ανθρώπων που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ αλλά και διάσημων συμμετείχαν στον 35ο Μαραθώνιο.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε για ακόμη μια χρονιά τους δρόμους της Αθήνας καθώς τους 51.000 δρομείς έφτασαν οι δρομείς που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στη διαδρομή των 42.195 μ. του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όσο και στους αγώνες των 5 και 10 χλμ, στον τελικό του Run Greece των 3 χλμ, αλλά και στους αγώνες παιδιών και Special Olympics την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε από νωρίς το πρωί η πόλη να έχει αποκτήσει γιορτινή ατμόσφαιρα καθώς 9.000 δρομείς έφταναν στο κέντρο για να τρέξουν στον αγώνα των 5 χλμ. που ξεκίνησε στις 7.45 μαζί με τους χιλιάδες εθελοντές, αλλά και τους εργαζομένους που φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Όσο παιρνούσε η ώρα τόσο περισσότεροι δρομείς και θεατές γέμιζαν τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου, όσο και των κεντρικών δρόμων, καθώς λίγο μετά τις 8.30 δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα των 10 χλμ. Στις 9.00 δόθηκε η εκκίνηση για τους 18.000 δρομείς των 42.195 μ. στον Μαραθώνα κι από τις κορυφαίες στιγμές της ημέρας ήταν η άφιξη του πρώτου δρομέα –νικητή του 35ου Μαραθωνίου, ο Σάμουελ Καλαλέι, με τους θεατές να τον υποδέχονται και να τον επευφημού όρθιοι για τον χρόνο του 2.12.17.

Ρεκόρ διαδρομής μπορεί να μην έγινε, ωστόσο ο φετινός μαραθώνιος έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτό των δρομέων, που κατάφεραν να περάσουν την γραμμή του τερματισμού. Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι, που ξεκίνησαν τον αγώνα τους στο Μαραθώνα, έζησαν την μαγεία του τερματισμού στο επιβλητικό Παναθηναϊκό στάδιο. Πέτυχαν τον στόχο τους και ξεπέρασαν τα όρια τους.

Με το hashtag του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας να είναι για αρκετές ώρες στην κορυφή με τα πιο δημοφιλή και τις φωτογραφίες των δρομέων να έχουν κατακλύσει τα social media, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού συνεχίστηκε χωρίς απρόοπτα, αλλά με πολλά όμορφα στιγμιότυπα: γονείς με μωρά στο καρότσι, ζευγάρια που κρατιούνταν χέρι- χέρι, δρομείς από 101 χώρες που αρκετοί ύψωσαν σημαίες από τις πατρίδες τους στον τερματισμό και άλλοι που έτρεξαν ντυμένοι ως σουπερήρωες ή ως αρχαίοι Έλληνες, ενώ ανάμεσα στους δρομείς μπορούσε να διακρίνει κάποιος προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της τέχνης και της τηλεόρασης.

Μέχρι αργά το απόγευμα οι δρομείς συνέχιζαν να φτάνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ οι θεατές από τις κερκίδες δεν σταματούσαν να απαθανατίζουν όσους τερμάτιζαν και να τους χειροκροτούν.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος περίμενε τους τελευταίους δρομείς να τερματίσουν, προκειμένου να τους συγχαρεί για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον φετινό αγώνα, έδωσε ραντεβού για τη διοργάνωση του 2018, σε μια ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη, από πλευράς μαζικότητας, διοργάνωση.

Ο ΣΕΓΑΣ κατάφερε για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα και με μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ, να δημιουργήσει μια μεγάλη γιορτή στην πόλη και να προκαλέσει το χαμόγελο χιλιάδων πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες του Lifeviews.gr:

Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο Μαραθώνιο

 

 

 



Spread the love