Spread the love


Αντιμέτωποι με πολύωρες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων έρχονται οι επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς Θεσσαλονίκη, καθώς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ομίχλης και γενικότερα κακών καιρικών συνθηκών, στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Το πρόβλημα

 Συμφωνα με το voria.gr, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κακές καιρικές συνθήκες, αλλά το γεγονός ότι ο διάδρομος προσαπογειώσεων 16/34 βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να τροχόδρομο (taxiway) του 10/28, ο οποίος δεν έχει σύστημα υποβοήθησης και έτσι οι προσεγγίσεις στο αεροδρόμιο γίνονται οπτικά και χειροκίνητα.

Ο δε τροχόδρομος χρησιμοποιείται ως κύριος διάδρομος, επειδή πρέπει σε αυτό το διάστημα της μικρότερης, χειμερινής κίνησης, να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28, στο τμήμα που τέμνεται με τον 16/34. Η φάση Δ’ του έργου έπρεπε να κατασκευαστεί και οι εργασίες στο εν λόγω τμήμα άρχισαν το προηγούμενο Σάββατο.

Τα συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου το εν λόγω τμήμα να παραδοθεί εντός του πρώτου 10ημέρου του Μαρτίου, ώστε με το άνοιγμα της θερινής σεζόν για τον τουρισμό, το αεροδρόμιο να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας και με τη δυναμικότητα εξυπηρέτησης πτήσεων που διέθετε μέχρι πρότινος.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της κατάστασης αυτής ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις.

Όπως αναφέρει το «www.voria.gr», η EasyJet ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Νοεμβρίου από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

ομίχλη

Σε μήνυμα που εστάλη στους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την συγκεκριμένη εταιρία αναφέρεται πως οι πτήσεις ακυρώνονται καθώς υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με τον προγραμματισμό της στο «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την EasyJet, ο προσωρινός διάδρομος προσαπογείωσης 10/28 είναι «ακατάλληλος» για απογείωση του αεροσκάφους της.

Η EasyJet τονίζει ακόμα ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έλαβαν προειδοποίηση για το κλείσιμο του διαδρόμου, ενώ αναφέρει πως δεν κάνει αποδεκτές τις προτεινόμενες ενέργειες για την προσωρινή λειτουργία του αεροδρομίου.

Οι επιβάτες της EasyJet θα ταξιδέψουν με ναυλωμένα από την εταιρεία λεωφορεία στην Αθήνα, απ’ όπου θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τους προορισμούς τους.

Πηγή: voria.gr

 



Spread the love