Spread the love


Πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έχει κηρύξει και παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, συγκεντρώθηκαν πριν λίγη ώρα έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση κρατώντας πανό τα οποία απεικονίζουν τον Παύλο Πολάκη ως «Πόντιο … Πολάκη» και αναγράφουν τη φραση «νίπτω τας χείρας μου».

Αλλοι, μάλιστα, φορούν μάσκες του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως  «το συμβασιούχο προσωπικό του ΕΣΥ και της Πρόνοιας βρίσκεται στον αέρα» και ζητά: «Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «νέες δυσμενείς εξελίξεις», αφού όπως αναφέρει «οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου «για τους επικουρικούς γιατρούς είναι συγγνωστή πλάνη» και «για το επικουρικό προσωπικό, πλην γιατρών, η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ’ ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκε επίσης απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «θεωρεί ότι οι συμβάσεις έργου του πρώην εργολαβικού προσωπικού υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και αθροίζονται στο 24μηνο απασχόλησης».

ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΠΟΕΔΗΝ



Spread the love