Spread the love


Ένα τραγικό λάθος έκανε το νοσοκομείο Λιβαδειάς παραδίδοντας λάθος σορούς σε γραφεία κηδειών.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας «συγγνώμη από τις οικογένειες των εκλιπόντων για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν».

Να σημειωθεί, ότι την περασμένη Δευτέρα, δύο ώρες πριν από την τέλεση της κηδείας, συγγενείς διαπίστωσαν πως στο φέρετρο που μεταφέρθηκε στην εκκλησία του χωριού για την κηδεία, υπήρχε η σορός μιας άλλης ηλικιωμένης γυναίκας από την Άμφισσα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όπως προκύπτει από έρευνα των σχετικών τηρούμενων αρχείων:

Τη Δευτέρα 15/01/2018 και ώρα 10:00 π.μ προσήλθαν στο Γ.Ν Λιβαδειάς ταυτόχρονα δυο Γραφεία Κηδειών προκειμένου να παραλάβουν μια το καθένα σορό προς κήδευση.

Παρά το γεγονός ότι οι σοροί, που διατηρούνται στο ψυγείο του νοσοκομείου, φέρουν σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικό περικάρπιο με το ονοματεπώνυμο του νεκρού, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (της διπλής παράδοσης), ούτε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, που παρέδωσε τις σορούς, ούτε οι παραλαβόντες από τα Γραφεία Κηδειών έκαναν την δέουσα ταυτοποίηση των στοιχείων, με αποτέλεσμα τα Γραφεία να παραλάβουν εκατέρωθεν διαφορετική σορό.

Στη συνέχεια, και κατά την παράδοση της μιας εκ των σορών στο χωριό Παύλο για την κηδεία, διαπιστώθηκε το ατόπημα. (Η δεύτερη σορός παρέμενε ακόμη στο Γραφείο Κηδειών για την σχετική προετοιμασία).

Τα δύο γραφεία κηδειών επικοινώνησαν και διευθέτησαν το θέμα μεταξύ τους, χωρίς να ειδοποιήσουν το Νοσοκομείο, όπως κανονικά όφειλαν.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Λιβαδειάς

– εκφράζει αρχικά τα θερμά συλλυπητήρια και στις δυο οικογένειες των εκλιπόντων και

– απευθύνει ειλικρινέστατη συγγνώμη προς τους συγγενείς της αποθανούσης με καταγωγή από το Παύλο Βοιωτίας, για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν.

Ενδοϋπηρεσιακά, θα γίνουν τα προβλεπόμενα».

 



Spread the love