Spread the love


Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα.

Mε νομοθετική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και συντονισμό του Αν. Γενικού Δημήτρη Πλευράκη, τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού, καθιερώνουν την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού».

Η παλαιά πρόταση της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας πραγματώνεται. Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού αναλαμβάνει την καθιέρωση και τον συντονισμό των μελλοντικών δράσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΓΑΕ καλεί όλους τους Απόδημους Έλληνες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο, με το οποίο καθιερώνεται νομοθετικά η 20η Μαΐου, ημέρα γέννησης του Σωκράτη, ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού».

Από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00, τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού»  και καλούνται οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 15:00.

Για την είσοδο στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, όπου έχει αναρτηθεί το Σχέδιο Νόμου «Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού»  καθώς και η σχετική Αιτιολογική Έκθεση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους.

Πατήστε εδώ: OpenGov



Spread the love