Spread the love


Εκστρατεία ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού, ξεκίνησε για έβδομη συνεχή χρονιά η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News.

Στόχος να ξεπεράσει φέτος το ένα εκατομμύριο, ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα.

«Ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών είναι ρεαλιστικός» σημειώνει η εφημερίδα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμόρφωσαν οι βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλες, τα capital control και οι αρνητικές για τον τουρισμό εικόνες των άτυπων προσφυγικών καταυλισμών στην Ειδομένη και τον Πειραιά, «ο τουρισμός είναι ο μόνος τομέας όπου η χώρα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα».

Το πλεονέκτημα αυτό ενισχύεται από την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, τις τέσσερεις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα στη διάρκεια του καλοκαιριού «και το ισχυρό αίσθημα πατριωτισμού των ομογενών, που θέλουν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τη γενέτειρα να ορθοποδήσει».«Εμείς ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Ξέρουμε ότι το αίσθημα φιλοξενίας των Ελλήνων είναι ο ισχυρότερος δείκτης προστασίας κι ο χαρακτήρα μας ικανός να διαλύσει κάθε σκοτούρα και κάθε ανησυχία και να κάνει τις διακοπές του καθένα αξέχαστες» σημειώνει η εφημερίδα. Επιπρόσθετα, «για τους Ελληνοαμερικανούς η επίσκεψη στην Ελλάδα είναι προσκύνημα στο τόπο που γεννηθήκαμε εμείς, οι γονείς κι οι παππούδες μας».

Με δεδομένο ότι οι ομογενείς στις ΗΠΑ ανέρχονται περίπου σε δύο εκατομμύρια, «μπορούμε ακόμη και μόνοι μας να πιάσουμε τον στόχο του ενός εκατομμυρίου» σημειώνει η εφημερίδα. Η Greek News εγκαινίασε την εκστρατεία της με σύνθημα «φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα», τον Μάιο του 2010, λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στην Marfin, ως απάντηση στο πλήγμα που είχε δεχθεί η εικόνα της Ελλάδας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, «πιστεύουμε ότι βάλαμε το λιθαράκι μας στην εθνική προσπάθεια» σημειώνει η εφημερίδα.

ΑΠΕ ΜΠΕ



Spread the love