Spread the love


Ακόμη και μαθήματα Ελληνικών στους ομογενείς της τέταρτης γενιάς φιλοδοξεί να διδάξει το δορυφορικό κανάλι ERΤ World, που ξεκίνησε το 24ωρο πρόγραμμά του συμβολικά στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

Η ομάδα του Lifeviews έχοντας στους κόλπους της δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν εργασθεί στην ΕΡΤ για τον Ελληνισμό της Διασποράς, είναι πολύ χαρούμενη αναρτώντας αυτή την σημαντική είδηση.

Ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια «μαύρου», οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να ενημερώνονται και πάλι μέσω μιας σύμπτυξης εκπομπών και δελτίων της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3, που ήδη μεταδίδεται στην Ευρώπη και την Κύπρο, και θα ακολουθήσουν Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδάς.

«Το δορυφορικό κανάλι μας ξεκίνησε το πρόγραμμα με τον εθνικό μας ύμνο, το λογότυπο της ΕΡΤ και δεκάδες τρέιλερ με τα προγράμματα εκπομπής. Χιλιάδες ομογενείς πήραν τηλέφωνο και έστειλαν emails για να μας ευχηθούν και να μας ευχαριστήσουν. Το αίτημά τους για τη λειτουργία του σταθμού αυτά τα τρία χρόνια ήταν συνεχές και αδιάλειπτο» λέει συγκινημένος ο προϊστάμενος της ERΤ World Κώστας Σκαλτσάς και συμπληρώνει: «Σκοπός μας αυτήν την περίοδο είναι να προωθήσουμε όλες τις τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά αυτό το καλοκαίρι. Έχει στρατηγική σημασία η διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού».

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Για τον κ. Σκαλτσά οι εκπομπές πολιτισμού, τέχνης, λαογραφίας είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς και η θεία λειτουργία της Κυριακής και των εορτών της Ορθοδοξίας. «Η ΕΡΤ3 κάνει σπουδαία δουλειά σε αυτούς τους τομείς και έχει άρρηκτους δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Εξαιρετική είναι η συνεισφορά της εκπομπής “Διασπορά” της Χρύσας Σάμου, η οποία φέρνει σε επαφή όλους τους απόδημους Έλληνες με την πατρίδα αλλά και μεταξύ τους. Έχουμε έρθει σε επαφή με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για να κάνουμε από κοινού μια έρευνα, κατά την οποία θα συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς θέλουν να δουν από την ΕRΤ World οι ομογενείς μας» επισημαίνει.



Spread the love