Spread the love


Ένας νέος πολιτιστικός φορέας δημιουργήθηκε στο Ντάργουιν με στόχο την προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Λέγεται Philhellenic Cultural Association και όπως μας λέει η πρόεδρός του και καταξιωμένη δικηγόρος Κούλα Ρούσσου, έχει ήδη αγκαλιαστεί από την ομογένεια.

«Στο Ντάργουιν» λέει στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» η κ. Ρούσσου, «ζουν σήμερα κοντά 10.000 Έλληνες. Αποτελούν το 10% του πληθυσμού της πόλης. Κάπου τέσσερις χιλιάδες είναι νεοφερμένοι. Στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Κάλυμνο. Έχουμε μια δραστήρια ομογένεια. Έλειπε όμως ένας φορέας για να προωθήσει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι το Philhellenic Cultural Association θα καλύψει αυτό το κενό».

Η πρώτη εκδήλωση θα είναι μια έκθεση ζωγραφικής που θα εγκαινιαστεί αύριο (Παρασκευή, 20 Μαΐου) στο Darwin Visual Arts Association όπου ομογενείς καλλιτέχνες θα εκθέσουν έργα τους.

Η ίδια η κ. Ρούσσου (foto) έχει μεγάλη εμπειρία στις εικαστικές τέχνες ενώ στην έκθεση (η οποία προβλήθηκε και από τον αυστραλιανό Τύπο) συμμετέχουν ακόμα Η Λίζα-Μαρί Βασιλάκογλου και η Ρίτα Μακαρούνα.

Επίσης, από την Παρασκευή, 27 Μαΐου έως την Κυριακή, 29 Μαΐου, στον εκπληκτικό θερινό κινηματογράφο του Ντάργουιν Deckchair Cinema θα διεξαχθεί Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου με την χορηγία της Delphi Bank και θα προβληθούν σύγχρονες ελληνικές ταινίες.



Spread the love