Spread the love


Ο Έλληνας γουνοποιός που κατέκτησε την αγορά της Βιέννης με την εργατικότητα και την εξυπνάδα που επέδειξε στήνοντας το 1974 μία επιχείρηση γουναρικών στο κέντρο της Βιέννης, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα, και παρά τις κρίσεις, από τότε.

Γεννήθηκε στην Κορυφή Βοϊου Κοζάνης το 1944 και μετά το δημοτικό φοίτησε για ένα χρόνο στην Γεωργική Σχολή της Φλώρινας. Στη συνέχεια έμαθε την τέχνη του γουνοποιού στη Καστοριά και το 1962 ήλθε για πρώτη φορά στη Βιέννη για εργασία.

maxresdefault

Μετά από μια σύντομη επιστροφή στην Ελλάδα για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις επέστρεψε στη Βιέννη, έμεινε για λίγο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια πήγε στην Αμερική. Δεν του άρεσαν όμως οι συνθήκες εκεί και επέστεψε οριστικά στη Βιέννη, όπου ασχολήθηκε με την γούνα και το εμπόριό της.

Από το 1974 διατηρεί το συγκεκριμένο κατάστημα στο κέντρο της Αυστριακής πρωτεύουσας. Κατόρθωσε να επιβιώσει παρά τις εκάστοτε κρίσεις και σήμερα να είναι ένας από τους λίγους πλέον γουναράδες που υπάρχουν στην Αυστρία.

zikos3

Μετά από την γνωριμία του με τον κ. Ευθύμιο Βαρλάμη, σχεδιαστή μόδας, που διαπρέπει στην Αυστρία, διεύρυνε τις δραστηριότητές του με αναφορά πάντα το κατάστημά του που αποτελεί ελληνικό στέκι.

Η δραστηριότητα του Χαρίλαου Ζήκου είναι μεγάλη και στα εθνικά θέματα. Είναι ενεργό μέλος στους Ελληνικούς Συλλόγους της Αυστρίας και ιδιαίτερα στο διαπολιτιστικό σύλλογο “Μακεδονία” της Βιέννης, ο οποίος έχει καταφέρει να σταματήσει τη Σκοπιανή προσπάθεια να σφετεριστεί το Μακεδονικό όνομα στην Αυστρία.

Με πληροφορίες από το sofiatimes.com



Spread the love