Spread the love


Μια μουσική βραδιά γεμάτη παλιές και αγαπημένες μελωδίες σε ατμόσφαιρα μπουάτ προσέφερε ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης για να ενισχύσει την Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Ο Γρηγόρης Μανινάκης μαζί με δυο νέα παιδιά, την Ελενα Τουμαρά  και το Νικήτα Ταμπάκη, και με τη συνοδεία των μουσικών της ορχήστρας “Μικρόκοσμος”, του Γλαύκου Κοντεμενιώτη στο πιάνο, του Κώστα Ψαρρού στο μπουζούκι, της Μέγκαν Γκουλντ στο βιολί και του Σπύρου Αρνάκη στα τύμπανα, παρουσίασαν ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, έντεχνα των δεκαετιών του ’60, του ’70 και του ’80, αλλά και λαϊκά και ρεμπέτικα, κρατώντας για το φινάλε την αγαπημένη “Αθήνα” (Μ. Χατζιδάκις) όλων των Αθηναίων.

“Σκοπός αυτής της συναυλίας ήταν να ενισχύσουμε το ταμείο της Πλατείας Αθηνών, της οποίας η Επιτροπή κάνει μια πραγματικά εξαίρετη δουλειά για τη διάδοση της Ελληνικής κουλτούρας μέσα από τις Ελληνικές βραδιές που διοργανώνει κατά τους μήνες του καλοκαιριού”, δήλωσε στη Greek News ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, Πάνος Αδαμόπουλος, ο οποίος θα έχει φέτος τον συντονισμό των θερινών εκδηλώσεων στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου και κάθε Τρίτη μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου η Πλατεία Αθηνών στη συμβολή της 30ης λεωφόρου και της 30ης οδού στην Αστόρια θα πλημμυρίζει με Ελληνική μουσική και χορό από μια σειρά εκλεκτών μουσικών σχημάτων της Ομογένειας, δίνοντας μια ευκαιρία ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας που θα μείνουν στην πόλη το καλοκαίρι, αλλά και γνωριμίας με των κατοίκων της περιοχής και των τουριστών με τα ελληνικά μουσικά ακούσματα.

Οι Ελληνικές βραδιές, τις οποίες φέτος αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Σύλλογος Αθηναίων, αποτελούν, όπως είπε ο κ. Αδαμόπουλος, μια προσφορά της Πλατείας Αθηνών όχι μόνο στην Ομογένεια αλλά και στους κατοίκους της πόλης μας και εξαρτώνται από τη γενναιοδωρία οργανισμών και ιδιωτών για τη χρηματοδότησή τους.

Τις εκδηλώσεις χρηματοδοτεί μερικώς και ο Δήμος της Νέας Υόρκης, με χορηγία που εξασφάλισε ο δημοτικός σύμβουλος από την Αστόρια, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει με το Γρηγόρη Μανινάκη και τον “Μικρόκοσμο” στις 21 Ιουνίου σε μια εκδήλωση με χορηγούς το Σύλλογο Αθηναίων και το Universal Orthopedics και θα ακολουθήσουν στις 28 Ιουνίου τα ποντιακά σωματεία και η ορχήστρα του Παναγιώτη Μαρματζάκου με χορηγό το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων και στις 5 Ιουλίου ο Παναγιώτης Καρούσος με την όπερα “The Olympic Flame” και ένα παραδοσιακό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Ομιλο Ελλήνων Αμερικής. Οι Ελληνικές βραδιές θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου με τη Χορωδία του Παγκυπρίου Συνδέσμου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ένα όμορφο πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιάσουν τα παιδιά της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών, Γιώργος Ντέλης, ανέφερε ότι όλα τα χρήματα θα διατεθούν για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Πλατεία που φέρει το όνομα της πρωτεύουσας της Ελλάδας και ευχαρίστησε το Σύλλογο Αθηναίων για την πρωτοβουλία του αυτή, όπως έκανε και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργος Αλεξίου, ένας ακούραστος υποστηρικτής της Πλατείας Αθηνών.

“Φέτος θα έχουμε ίσως το καλύτερο πρόγραμμα που είχαμε ποτέ”, είπε στη Greek News ο κ. Ντέλης και υπενθύμισε ότι “η Πλατεία Αθηνών είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας εδώ στη Νέα Υόρκη και ίσως και σε ολόκληρη την Αμερική”, ενώ υπογράμμισε την καίρια συμβολή του αείμνηστου Ντένη Συντήλα στην υλοποίηση του ιστορικού αυτού έργου.

Με την τοποθέτηση πέρυσι της προτομής του Σοφοκλή και την ανακαίνιση του χώρου ολοκληρώθηκαν όλα τα έργα στην Πλατεία Αθηνών και τώρα, όπως είπε ο κ. Ντέλης, είναι η ώρα να προσφέρουμε πίσω στην κοινότητα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει και να διασκεδάσει.

“Η Πλατεία Αθηνών συμβολίζει την κορυφή της προσπάθειας λίγων ανθρώπων που έχουν υπομονή, επιμονή και θέληση και έχουν ένα όραμα σαν κι’ αυτό του ιδρυτή της Πλατείας Αθηνών, του Ντένη Συντήλα”, τόνισε και ο κ. Αδαμόπουλος , ευχαριστώντας όλα τα μέλη του Συλλόγου Αθηναίων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, καθώς και τον πρόεδρο του “Κέφαλου”, Νίκο Αλυσανδράτο για τη φιλοξενία.

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας το κοινωνικό/ φιλανθρωπικό του έργο ο Σύλλογος Αθηναίων έκανε και νέα παράδοση τροφίμων στο Βρεφοκομείο Αθηνών τον περασμένο μήνα, αλλά και ρουχισμού στο τοπικό Σύλλογο των Αθηναίων στην Πλάκα, ενώ ετοιμάζεται και για νέα αποστολή μέσα στο καλοκαίρι και καλεί τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο στο (917) – 596-5344.

Τέλος, ο Σύλλογος Αθηναίων μετά από απόφαση του Δ.Σ. την οποία ομόφωνα ενέκρινε η Γενική του Συνέλευση, αποχώρησε πρόσφατα από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη.- της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου, φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

Από το greeknewsonline.com



Spread the love